Het stadsbestuur van Mortsel wil de komende jaren meer inzetten op buurten en woonstraten. Elke buurt van Mortsel zal de komende vijf jaar minstens eenmaal aan de beurt komen voor een systematisch onderhoud. Zo’n onderhoudsbeurt pakt problemen aan die met beperkte ingrepen uit de weg te ruimen zijn. Ze maakt ruimte voor opfrissing, herstelwerken en opfleuring. Sinds het najaar van 2013 kregen al drie buurten zo’n extra onderhoudsbeurt:  Nu is de buurt rond Dieseghem en Zilverbeeklaan aan de beurt.

Op 2 maart werd de buurt uitgenodigd op een startvergadering in de Dieseghemhoeve. Daar kwamen zo’n 55 mensen op af en die konden hun verzuchtingen kwijt bij ambtenaren en leden van het college. Verder kregen alle inwoners van de buurt de voorbije weken de kans om via het online forum mooimortsel.be hun opmerkingen en suggesties voor hun buurt door te geven. Op basis daarvan werd de planning opgemaakt om deze wijk een grondige opknapbeurt te geven.

De buurt rond Zilverbeek en Dieseghemlei zal na de Mooi Mortsel-week nóg mooier zijn dankzij het bloemenproject dat gekoppeld is aan de tentoonstelling Schaduwvelden van de vrijetijdsdienst van het PC Sint-Amedeus. Sint-Amedeus stelt zaaigoed ter beschikking voor akkerbloemen in de tuinen van de buurtbewoners. Op zaterdag 4 april wordt ook een plant- en zaaimoment voorzien om op drie openbare plekken in de buurt margrietjes te planten, een bloem die symbool staat voor WOI. Stad Mortsel is nog op zoek naar vrijwilligers om die dag om 11.00 uur samen de handen uit de mouwen te steken.

Op vrijdag 3 april sluit stad Mortsel de week af met een drankje voor alle medewerkers en buurtbewoners, om 15.00 uur bij PC Sint-Amedeus.

Meer info bij Gert Willems – Communicatieambtenaar op gert.willems@mortsel.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA