Aanvang 20.00u. Alle Hovenaars mogen vragen stellen over dossiers die de gemeente aangaan of op de gemeenteraad werden besproken.

 Gemeenteraad Hove

Openbare zitting

01.    Financieringen door IKA – huishoudelijk reglement – goedkeuring

Steden en gemeenten hebben tot heden voor hun financieringen beroep kunnen doen op IKA. Deze financieringen werden door IKA mogelijk gemaakt door kortlopende thesauriebewijzen of commercial paper (KT CP). Een nadeel is dat IKA op iedere vervaldag een belangrijk herfinancieringsrisico loopt.

Vandaag is er de opportuniteit om op een kostefficiënte wijze een lange termijnfinanciering via een lange termijn thesauriebewijzen of commercial paper (LT CP) door te voeren.

Om dit mogelijk te maken, werd het huishoudelijk reglement aangepast door IKA.

02.    Gemeentelijk energie- en klimaatbeleid

Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van de voorstellen inzake het gemeentelijke energie- en klimaatbeleid en om de ondertekening van het Burgemeestersconvenant goed te keuren.

03.    Vernieuwing van de statuten van de adviesraad voor milieu en natuur (milieuraad)

Met het wegvallen van de samenwerkingsovereenkomst in zake milieu tussen de gemeente en het Vlaams Gewest was het opportuun om de statuten van de milieuraad concreter te maken voor de situatie in Hove zelf. De raad wordt gevraagd om de nieuwe statuten van de milieuraad goed te keuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

04.    Vernieuwing van het huishoudelijk reglement van de adviesraad voor milieu en natuur (milieuraad)

De raad wordt gevraagd om het nieuwe huishoudelijk reglement, gestoeld op de nieuwe statutengoed te keuren voor de milieuraad

05.    Vernieuwing van de afsprakennota tussen de milieuraad en het gemeentebestuur van Hove

In het kader van de vernieuwing van de statuten en het huishoudelijk reglement van de milieuraad was ook de afsprakennota aan een update toe. De raad wordt gevraagd om deze nieuwe afsprakennota met de milieuraad goed te keuren.

06.    Gemeentelijke verordening inzake conformiteitsattesten

Het voorstel tot invoering van deze verordening kadert in de verlenging van IVLW Zuidrand. In de subsidieaanvraag voor het project werd volgende facultatieve activiteit ingeschreven:

verbeteren van de woonkwaliteit van de private (huur)markt en de positie van de huurder.

Deze verordening is een instrument om deze doelstelling te verwezenlijken. Aan de raad wordt gevraagd om de verordening goed te keuren

07.    Verlening termijn vaststelling RUP Kasteeldomeinen.

Na de voorlopige vaststelling door de gemeenteraad, het houden van een openbaar onderzoek, een adviesvraag bij de hogere overheid en de behandeling van het dossier door de GECORO werd het dossier aangepast aan de opmerkingen. Aan de raad wordt gevraagd de termijn voor de definitieve vaststelling van het RUP te verlengen.

Rattennest 01

08.    Gebruikersreglement terbeschikkingstelling lokalen en materialen : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het gebruikersreglement op de verhuur van lokalen (van het gemeenschapscentrum) en materialen.

09.    Retributiereglement terbeschikkingstelling lokalen en materialen : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de tarieven voor de verhuur van lokalen en materialen goed te keuren.

Geld euro's

10.    Cultuur : toegangsprijs tickets optredens georganiseerd door de cultuurdienst in zaal Da Capo

Eén van de acties in het budget 2015 is het voeren van een eigen cultuurprogrammatie in Da Capo. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de prijs van tickets voor optredens georganiseerd door de cultuurdienst in zaal Da Capo vast te leggen op 7 EUR in voorverkoop en 10 EUR aan de kassa.

11.    Beheersorgaan Bibliotheek : ontslag lid : kennisneming

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het ontslag van Maria Koeck uit het Beheersorgaan Bibliotheek Hove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

12.    Stand van zaken ivm : – Geelhandlaan

                                                    – Onderwijs (is verplaatst naar raad van 27 april 2015)

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geheime zitting

G.01.  Eretitels – Toekenning van de eretitel van het ambt aan gemeentesecretaris Paul Vos – goedkeuring

Voormalig gemeentesecretaris Paul Vos verzoekt in zijn schrijven van 10.12.2014 om de eretitel van zijn ambt te mogen dragen.