De carnavalstoet begon rond 14.30u. aan de Neerhoevenlaan, volgde dan de Drabstraat, Liersesteenweg, Mayerlei, Van Dijckstraat, Rubensstraat, Kerkstraat, Sint-Benedictusstraat, Stadsplein en afsluiting aan het “Maske”. Er waren vele toeschouwers langsheen de omloop, vnl. kinderen met hun (groot)ouders. Over sommige andere toeschouwers kan men zich vragen stellen …

Voldoende veiligheidsmaatregelen

De politie zorgde voor voldoende agenten die het meeste werk hadden aan de kruispunten van de Liersesteenweg met de zijstraten. Hier werd veel tijd verloren met het doorstromende verkeer, zodat de carnavalstoet soms over een grote lengte stilstond. Verder liepen er rond iedere carnaval-wagen voldoende veiligheidsstewards rond om de vele kinderen van het wegdek te houden bij het uitwerpen van massa’s snoep en andere gadgets.

Aan het Stadsplein stond een mobiele tribune gevuld met een gedeelte van het stadsbestuur. Wat opviel is dat extreem-links (Groen) geen problemen had om gezellig naast een gemeenteraadslid van het Vlaams Belang te zitten. We zagen geen Mortselse volksvertegenwoordigers tussen het publiek. Rond 17u. was de stoet afgelopen.

Er ging ’s avonds en ’s nachts nog een carnavalsbal door op Fort 4 ….

 

Foto’s : (C) Gazet van Hove.