Beste muziekliefhebber

Van 28 maart 2015 tot 30 mei 2015 organiseert Orfeoproducties, in samenwerking met het gemeentebestuur van Edegem het BACH!FESTIVAL 2015. Tijdens het openingsconcert op 29 maart kunt u meezingen met de koralen van J.S.Bach en genieten u van één van de favoriete muziekstukken van de grote meester : het Stabat Mater van J.B. Pergolesi.

logo Edegem

We hopen u te mogen begroeten tijdens dit concert of een van de vele andere evenementen van het BACH!FESTIVAL 2015.

Muzikale groeten,

Orfeo

Zondag 29 maart 2015 om 16 uur – Basiliek O.L.V. van Lourdes te Edegem

J.S. BACH Highlights uit de Passies

Zing mee met BACH !

J.B.PERGOLESI Stabat Mater

Bach Edegem 2

Euterpe Baroque Consort

Presentatie : Kristel Verrelst

Sopraan : Lore  Binon
Altus : Steve Dugardin
Orgel & artistieke leiding : Bart Rodyns
Violen :  Martine Beernaert, Maya Silberstein, Yun Kim
Altviool : Esther Van der Eijk
Cello : Tine Van Parys
Contrabas : Lode Leire

Het Euterpe Baroque Consortwerd in 2007 opgericht onder impuls van artistiek leider Bart Rodyns.  Dit flexibele ensemble bestaat inmiddels uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een historisch doorleefde manier ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek.

De koralen uit de passies van J.S.Bachkunnen worden meegezongen door het publiek met ondersteuning van een aantal plaatselijke koren onder leiding van Kathleen Hadermann. Mensen, die willen meezingen, kunnen de koralen inoefenen om 15:15 uur.

Stabat Mater is een cyclus gezangen over Maria, die treurt onder het kruis van haar vermoorde Zoon. De Latijnse tekst is waarschijnlijk van Jacopone da Todi, gemaakt omstreeks 1300. In de 18e eeuw werd het Stabat Mater opgenomen in het Missale Romanum, waarna het een vast onderdeel was van de R.K. Eredienst voor gebruik op bepaalde punten in het kerkelijk jaar.

logo DF Edegem

MEER WETEN OVER DIT CONCERT EN HET BACH!FESTIVAL 2015 ?

www.bachfestival.be

Info en tickets : onthaal gemeentehuis Edegem, Gemeenteplein 1 in Edegem, tel. 03 / 289 26 50 – cultuur@edegem.beinfo@orfeo.be

 

logo provincie Antwerpen

Zaterdag 28 maart 2015 vanaf 15.00 uur

OPENINGSHAPPENING BACH!FESTIVAL

De Academie voor Muziek en Woord Wilrijk, filiaal Edegem, organiseert  ter gelegenheid van de officiële start van het Bachfestival een muzikale wandeling door de gemeente.  Jonge musici van de academie, bijgestaan door hun leerkrachten, staan op verschillende locaties in het centrum van de gemeente en verrassen wandelaars met korte muzikale uitvoeringen.

De toegang is gratis. Er dient wel op voorhand gereserveerd te worden en de plaatsen zijn beperkt.

Davidsfonds