De Hovese dorpskern werd door de vorige bestuurscoalitie (2007-12) hervormd. Hierover liep een openbaar onderzoek bij een 400-tal Hovenaars naar het resultaat. Er kwamen een aantal gebreken tot uiting. Dit werd reeds besproken op vorige gemeenteraden. Er zou in de Kapelstraat een volledig fietspad komen te liggen, enz …

verkeer Kapelstraat
verkeer Kapelstraat

Gemeenteraadslid Jos Peeters (CD&V) vroeg tijdens de laatste gemeenteraad van februari naar de toestand van de dorpskern. “Hoe zit het met de opvolging van de quick-scan ? de aftoetsing met de stakeholders ? de concrete ingrepen die zijn gepland ? de timing en de uitvoering van de werken ? de evolutie van het aantal parkeerplaatsen ?

Foutpakeerder aan Kapelstraat

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “De quick scan staat even ‘on hold’. We hebben er voorlopig niets verder mee gedaan. Er is nog geen initiatief genomen naar het studiebureau. We zijn nu met het Fietsfonds bezig. We hebben hierover een onderhoud gehad met het Provinciebestuur. Er zijn hoopgevende berichten. De aanpassing in de Kapelstraat zou kunnen gedragen worden door het Fietsfonds voor 100.000 euro waarvan 80% subsidie. Daarvoor wil ik even wachten. Het mogen geen werken zijn die al bezig zijn. We gaan ook trachten de Mortselsesteenweg en de Lintsesteenweg mee te nemen in dit fonds, plus eventueel een gedeelte van de Geelhandlaan. We zijn nu bezig met er een dossier over op te stellen. Het zou voor Hove een financiële meerwaarde zijn. In verband met de parkeerplaatsen is de intekening aan de centrumboom nog niet gebeurd.”

Geld euro's