Opschudding op de Hovese gemeenteraad !
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Is dit zo in Hove ?

Raadslid Jos Peeters (CD&V) vroeg “waarom er nog geen nieuw voorstel van retributiereglement (het vorige verliep op 31 december 2014) aan de gemeenteraad is voorgelegd ? In december 2014, januari 2015 hebben we niets gezien op de gemeenteraad. Waarom ? Is dit de zoveelste splijtzwam tussen de bestuurscoalitie ? Mogen we nog een beslissing verwachten ? Wat zijn de gevolgen ? Kunnen er facturen worden opgemaakt ? Geen reglement aanwezig, betekent dat de gemeente geen facturen kan uitschrijven om een zaal af te huren. Er gingen reeds een aantal activiteiten door in Da Capo tijdens de afgelopen weken van 2015. Deze mogelijke inkomsten zijn definitief verloren. Behoorlijk bestuur staat hier ver van af.” Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Het regelement is vorige week in het College van Burgemeester en Schepenen goedgekeurd. Het kon niet meer op de agenda van heden avond worden gezet omdat het geen dringend agendapunt is. Ik vind het ook een schande. Ik geef dit toe. Er is ook een probleem in het Beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum. De voorzitter ‘stuurt steeds zijn kat’ en de secretaris moet dan maar alles oplossen.” Jos Peeters terug : “Reeds in augustus, september 2014 was u er mee bezig. Dit dossier is veel te laat aangepakt. Alle Hovese lokalen moeten vanaf nu tot eind maart kunnen worden afgehuurd. In Da Capo moeten activiteiten kunnen doorgaan.” Raadslid en gewezen burgemeesterLuc Vuylsteke de Laps (CD&V) viel mee in : “ Er is duidelijk een discontinuïteit in het bestuur. Een aantal verhuringen hebben plaatsgevonden zonder facturatie. Men moest een redelijke overgangstermijn voorzien tussen de twee perioden van tarifering. Ik roep het College van Burgemeester en Schepenen op om een goede oplossing te vinden, geen te bruuske overgang voor de verenigingen.” Burgemeester Volckaerts besloot met “we nemen het mee”.

Geld euro's

Gratis afhuren ?

Vandaag is er dus geen regelement voor de verhuring van gemeentelijke zalen. Normaal gezien kan men nu gratis gemeentelijke zalen afhuren in Hove totdat er een nieuw reglement is (waarschijnlijk op de gemeenteraad van einde maart 2015). Op de sociale media verschenen er reeds oproepen om massaal en gratis gemeentelijke zalen af te huren in Hove. Het schepencollege kan er nog wel ‘een stokje voor steken’, door bijv. de zaal te sluiten wegens onderhoudswerken enz …

In ieder geval dit dossier is geen uiting van goed bestuur en de voorzitter van het beheersorgaan gaat ook niet vrijuit in deze zaak.

 

het oude gebouw
het oude gebouw voor de vernieuwing

Bijlage – Facebook “Café Den Hoofse politiek”

“HOVESE LOKALEN ZIJN GRATIS TE GEBRUIKEN.

Op de afgelopen gemeenteraad moest het college toegeven dat het nieuwe gebruiksreglement voor lokalen nog niet klaar is. Dit reglement werd besproken en grotendeels voorgedragen door het Lokaal Overleg en de Cultuurraad (door het dagelijks bestuur). Er is bijvoorbeeld een nieuwe zaal Da Capo, de zogenaamde nieuwe cultuurtempel. Maar men weet nog niet wie deze mag gebruiken en hoeveel dat mag kosten. Geen reglement = gratis gebruik voor iedereen ? Het college erkende deze situatie. Aanvragen maar !!!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA