Op maandag 2 maart 2015 start wereldwijd de “Let’s move for a better world”-actie.

In Edegem doet Fitopia (Mechelsesteenweg 154 – vlak aan onze gemeentegrens) mee, ten voordele van jongeren met een beperking (G-sport).

 

Samenvatting :

– wereldwijde uitdaging voor het Edegemse Fitopia

– iedereen uit omgeving wordt gemobiliseerd om mee te komen doen

– Wint Fitopia 5.000 euro voor de Edegemse G-sport hockeygroep de “Victory Wanderers” ?

– G-sporters kwamen, als kennismaking, zelf sporten op woensdag 25 februari .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarover gaat het ?

Wereldwijd worden honderden fitnessclubs uitgedaagd om drie weken lang zo veel mogelijk te bewegen op fitnesstoestellen.

Het doel : winnen ! Misschien wel wereldwijd ? Of binnen de Benelux ?

Indien je als fitnessclub binnen de Benelux wint, ontvangt de club 5.000 euro om te schenken aan een goed doel, gelinkt aan jongeren en beweging.

Het Edegemse Fitopia doet mee. Indien Fitopia wint binnen de Benelux, schenken ze 5.000 euro aan de G-sport hockeygroep de “Victory Wanderers” uit Edegem.

http://www.victory.be/index.php?websitestructid=140

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Indien we willen winnen van alle Benelux-landen, of misschien zelfs wereldwijd, gaan we een extra grote inspanning moeten leveren. We berekenden dat we 75% meer beweging op onze toestellen nodig hebben. We hebben dus hulp nodig. Uiteraard rekenen we op onze eigen leden en medewerkers maar we doen ook een oproep aan iedereen die zich wilt inspannen voor dit goede doel. Sportclubs, verenigingen, vrienden en alle mensen uit de omgeving zijn welkom om (gratis) mee te doen. We openen onze club op weekdagen ook om 7u30 i.p.v. 8u30. Het wordt spannend en leuk. We kijken uit naar die laatste minuut op 22 maart. Het worden drie bruisende weken. We willen graag winnen”, vertelt Erik Defillet van Fitopia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“We kozen ook bewust voor dit goede doel. Het is een lokaal Edegems initiatief en de Victory Hockeyclub geeft bijzondere aandacht aan deze jongeren. Deze mensen met een beperking worden gestimuleerd om te bewegen en worden ook betrokken in de activiteiten van de club. Het klikte meteen tussen ons en de hockeyclub. Komende woensdag komen de “Wanderers” zelf sporten op de fitnesstoestellen. Deze actie wordt een Edegemse happening, ook al gaan we strijden tegen fitnessclubs uit alle hoeken van de wereld”, aldus Erik Defillet.

Weetjes :

  • Start 2 maart om 9u00 – einde 22 maart 23u49.
  • Meer dan 300 deelnemende clubs verspreid over de hele wereld

·         Meer dan 100.000.000 moves

·         21.403 deelnemers

·         De “Let’s move for a better world” wordt georganiseerd door Technogym.

·         Technogym biedt hi-tec in en interactieve fitnesstoestellen waarbij “moves” centraal staan om mensen te motiveren om te sporten.

Info : http://fitopia.be/let%27s-move-for-a-better-world

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verdere info bij :

Stefan Beeldens, Marketing & Communicatie

Wellnessclub Fitopia

Mechelsesteenweg ,    154

2650        Edegem

03 / 454 55 66 – 0497 / 83 34 81

www.fitopia.be

Foto’s (c) Gazet van Hove