De anti-islambeweging Pegida-Vlaanderen – een copie van het Duitse voorbeeld uit Dresden – wil nu maandagavond 2 maart e.k. om 20.00u. in Antwerpen op straat komen. Men wenst te verzamelen aan het Hendrik Conscienceplein, in hartje Antwerpen aan de Carolus Borromeuskerk (Jezuitenkerk) .

Radicale islam in Vlaanderen

Pegida had reeds eerder plannen om in Antwerpen samen te komen, maar die plannen werden enkele weken geleden afgelast wegens het permanente dreigingsniveau drie wat betreft terreuralarm. Er werd toen ook een extreem-linkse tegenbetoging aangekondigd, die ook werd verboden door het Stadhuis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
er zal veel politie aanwezig zijn …

Nu wenst Pegida-Vlaanderen toch in Antwerpen te manifesteren, met of zonder toestemming van burgemeester Bart De Wever. In Sint-Niklaas waren er afgelopen twee maandagavonden reeds kleinere Pegida-manifestaties met een vijftigtal mensen rond de slogan ‘Dit is ons land’ & ‘opkrassen’.

Als de mensen van Pegida nu effectief op straat komen – het zijn eerder rechts georiënteerde mensen – , bestaat de kans dat de politiek extreme linkerzijde en enkele moslimfanatici ook mobiliseren met alle gevolgen van dien in het Antwerpse stadscentrum (grote politiemacht, verboden rijrichtingen, relletjes met geïsoleerde heethoofden, wanorde, schade, enz …). De belastingbetaler moet dit allemaal betalen !

Pegida Nederland

Op Facebook lezen we o.a. het volgende :

“Beste volgers van Pegida Vlaanderen,

Het veiligheidsniveau blijft de komende weken aanhouden op niveau 3. Dat betekent concreet twee zaken :

– De dreiging van islamterreur blijft Vlaanderen in de ban van een hoog veiligheidsniveau houden, wat de nood aan Pegida bevestigt

– De betoging van Pegida mag officieel niet plaatsvinden op 2 maart, aldus de politie en de Stad Antwerpen

Betekent dit dat wij maandag nog maar eens gaan thuisblijven ? Neen, voor ons is het nu echt wel genoeg geweest ! Pegida Vlaanderen aanvaardt geen uitstel meer en zal maandag in Antwerpen actie voeren.

Nog deze week zitten we samen met de politie van Antwerpen rond de tafel om het één en ander te bekijken en mogelijke acties te bespreken. We zullen er alles aan doen om maandag op een vreedzame manier onze bezorgde stem te laten weerklinken.

Lukt dit niet met een toelating van de Stad Antwerpen en de politie, dan gaan we met Pegida alsnog de straat op. We kennen de risico’s : GAS-boetes, arrestaties, … Maar wanneer onder andere Abou Jahjah tijdens de eerste week van veiligheidsniveau 3 ongestoord mag betogen, dan mogen wij dat zeker !

Wij blijven dus oproepen om op maandag 2 maart om 20 uur af te zakken naar het H. Conscienceplein in Antwerpen. Moest de locatie veranderen, dan communiceren we dat via deze pagina en via het evenement.

Tot dan !

Rudy Van Nespen namens Pegida Vlaanderen”

affiche Pegida 1

Ondertussen vernemen we dat burgemeester Bart De Wever op 26/02/15 de manifestatie van Pegida-Vlaanderen heeft verboden wegens de dreiging van tegenbetogers uit extreem-linkse- en moslimhoek.

P1020889

 

Pegida-Vlaanderen roept zijn aanhangers op om toch te komen manifesteren. Ze hebben er zelfs een hele batterij advocaten op gezet die juridische steun verlenen. Lees mee :

GOEDE RAAD VAN DE PEGIDA-ADVOCAAT

Via Facebook roept PEGIDA op om op straat te komen op maandag 2 maart op het Conscienceplein in Antwerpen. Door de oprukkende islamisering in ons land geeft het stadsbestuur geen toestemming. Als bevriende advocaten van PEGIDA antwoorden wij graag op de vraag : Waar moet je nu op letten volgende maandag 2 maart ?

Voorafgaand aan 20 uur op of rond het Conscienceplein

Het Conscienceplein maakt deel uit van de openbare weg van de stad Antwerpen en dus mag iedereen daar een avondwandelingetje over maken. U kunt daar dus als burger rondwandelen, alleen of in groep: dat mag. De politie mag u in principe niet zonder reden lastig vallen. De politie mag u wel om uw identiteitskaart vragen, die moet u bijhebben en tonen.

De politie kan u vragen wat u daar komt doen. In dat geval kunt u naar waarheid verklaren, dat u een avondwandeling maakt en de prachtige gebouwen aan het Conscienceplein komt bewonderen. Die zijn erg mooi en dienen dus ook langdurig bewonderd te worden. De politie kan u niet verplichten, slechts kort naar gevels te kijken; u mag op het Conscienceplein blijven zolang u dat wenst.

De uitzondering vormt een eventueel samenscholingsverbod. Voorlopig is dat er echter nog niet: we volgen de situatie aandachtig op. Indien er een samenscholingsverbod is vanaf 5 personen dan gaat u rondwandelen met maximaal 4 personen.

De politie kan ervoor kiezen het Conscienceplein af te sluiten. In dat geval raden wij u aan, om 20 uur zo dicht mogelijk tot aan het Conscienceplein te komen, en de gebouwen rond het Conscienceplein te bewonderen. Ook dat is niet verboden, het is toegelaten, en de politie mag u niet lastig vallen: u hebt het recht op de openbare weg (op de voetpaden) te staan, alleen of in groep, waar u dat wilt en zo lang als u dat wilt.

De politie mag u administratief aanhouden indien u de openbare orde verstoort of indien zij het vermoeden heeft dat u dat gaat doen. Elke vorm van affiches, pamfletten, spandoeken, vlaggen etc. dient dus zeer goed verborgen gehouden te worden tot 20 uur.

De politie mag u steeds gerechtelijk aanhouden indien u een misdrijf pleegt, en misdrijven zijn: belediging, smaad, bedreigingen, elke vorm van duwen of trekken naar de politie, elke vorm van geweld. De richtlijn van PEGIDA is: geef de politie voor 20 uur geen enkele aanleiding tot arrestatie, maar ‘stand your ground’ en ga niet in op verzoeken om weg te gaan, door te lopen, naar huis te gaan. In een vrij land beslist niet de politie waar een burger zijn avondwandeling maakt, maar de burger zelf.

Om 20 uur op of rond het Conscienceplein

Om STIPT 20 uur gaat PEGIDA over tot actie. Op dat ogenblik worden plakkaten, affiches, spandoeken en vlaggen boven gehaald en worden slogans geroepen als ‘wij zijn het volk’ en ‘terrorisme moe, grenzen toe’. Roep zo luid mogelijk, manifesteer mee, maak het protest massaal en duidelijk! Op basis van de Grondwet hebt u als burger het volste recht om vreedzaam uw mening te uiten. Het roepen van slogans, het tonen van affiches is een geweldloze actie en wordt dus door de Grondwet beschermd.

De politie mag u vanaf dat ogenblik administratief aanhouden omdat u zogezegd ‘de openbare orde verstoort’. U mag daarbij geen enkel verzet plegen, door bv. duwen of slaan, maar u mag wel vreedzaam een andere houding aannemen, zoals bijvoorbeeld het rustig gaan zitten op de grond of het in elkaar haken van armen. Bij een dergelijke administratieve aanhouding zal de politie u wegvoeren naar een politiekantoor in de buurt of kort vasthouden in een in de buurt geparkeerde politiewagen; dit geeft GEEN aanleiding tot enige vervolging of veroordeling en leidt ook NIET tot een vermelding op uw strafblad. Zolang u geweldloos blijft riskeert u dus NIETS.

Er zal u dan gevraagd worden een verklaring af te leggen. Wij raden u aan geen verklaring af te leggen, en u zegt dan: ‘Ik wens geen verklaring af te leggen.’ Dit wordt op een papier genoteerd, en u ondertekent dit onderaan voor akkoord. Het feit dat u geen verklaring aflegt kan op geen enkele manier tegen u gebruikt worden; laat u dus niet intimideren. Vooral vragen als ‘hoe u naar Antwerpen kwam’, ‘met wie u daar was’, ‘op welke oproep u reageerde’ beantwoordt u beter niet. U hoeft geen enkele verdere vraag te beantwoorden. Indien u toch iets meer wenst te verklaren, dan raden wij u aan enkel te verklaren: ‘Ik was in Antwerpen om er een avondwandeling te maken.’ In géén geval verklaart of ondertekent u zelf dat u aan ‘een manifestatie’ deelnam.

Uw verklaring kan later belangrijk zijn, want het is mogelijk dat de stad Antwerpen zal proberen mensen een zogenaamde GAS-boete aan te smeren. Wij achten de juridische grondslag van een dergelijke poging bijzonder twijfelachtig, omdat de GAS-boetes wettelijk voorzien zijn om pakweg sluikstorten aan te pakken, en nooit bedoeld zijn om het uiten van een mening te bestraffen. Maar alleszins is een verklaring ‘ik wens geen verklaring af te leggen’ het beste, omdat dit uw advocaten later alle ruimte voor verdediging geeft.

Via onze facebookpagina zullen wij, de bevriende advocaten, de procedures aandachtig volgen, tips geven, en desnoods modellen ter beschikking stellen voor het aantekenen van beroep. Maar zover zijn we nog niet, en maandag geldt dus eerst de belangrijkste opdracht: geweldloos en verenigd de straat op tegen islamisering!

Het Juridisch Team van PEGIDA”.

gerecht

Het ziet er dus naar uit dat het maandagavond 2 maart in Antwerpen-centrum er geanimeerd kan aan toe gaan. Wie moet dit weer allemaal betalen ? Juist …

Geld euro's

… U en ik !

Coverfoto : Pegida in Sint-Niklaas.