Op zondag 12 april treedt in onze buurgemeente Kontich een nieuw circulatieplan in werking.

HEKLA Kontich 

Het plan komt voort uit de bevindingen van een verkeersstudie die het doorgaand gemotoriseerd verkeer in de gemeente onderzocht. Het circulatieplan ontlast verschillende centrumstraten en zorgt ervoor dat gepaste straten worden gebruikt voor doorgaand verkeer. Het verhoogt de (verkeers)leefbaarheid en -veiligheid en garandeert de bereikbaarheid van het dorpscentrum.

verkeersbord 3

Op basis van de resultaten van verschillende verkeersstudies neemt het gemeentebestuur van Kontich verkeersmaatregelen om het dorpscentrum te ontlasten en de verkeersleefbaarheid in het centrum te verhogen, terwijl de bereikbaarheid toch gegarandeerd blijft. Daarom keurde de gemeenteraad een nieuw circulatieplan goed met als doel het doorgaand verkeer via de hoofdassen door

de gemeente te leiden. Zo vrijwaart men de tussenliggende centrumgebieden maximaal van doorgaand verkeer, wat ook de grote fietsstromen ten goede komt.

verkeersbord 2

Door de genomen maatregelen moeten sommige automobilisten in de toekomst een andere route door Kontich nemen dan ze gewend zijn. Wie bijvoorbeeld naar Antwerpen, Brussel en Mechelen moet, wordt naar de N1-Koningin Astridlaan geleid en vermijdt op die manier het centrum.

Het bestemmingsverkeer dat toch in het centrum moet zijn, wordt begeleid met behulp van de bewegwijzering ‘Centrum Kontich’. Het gemeentebestuur van Kontich gelooft er sterk in dat deze maatregelen tot minder verkeersopstoppingen en een betere verkeersleefbaarheid van de dorpskern leiden. Toch vraagt het om de situatie de nodige tijd te geven, zodat verschillende weggebruikers zich kunnen aanpassen.

verkeersbord 1

Natuurlijk wil het gemeentebestuur iedereen zo goed mogelijk begeleiden om na de aanvang van het circulatieplan zijn weg te vinden in en door Kontich.

Op www.kontich.be/circulatieplan  vind je vanaf donderdag 2 april extra informatie over het project. Met eventuele vragen of klachten over de verkeersaanpassingen kan je terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling – dienst Mobiliteit, gemeentehuis Kontich (tweede verdieping), tel. 03 / 450 78 98 of e-mail : mobiliteit@kontich.bewww.kontich.be/circulatieplan .