Op woensdag 4 maart komt De Superkrijter in ’t Groen Schooltje een show geven aan alle leerlingen van de lagere school. De Superkrijter komt vanwege de ontwikkelingsorganisatie ‘Mobiele School’ die ’t Groen Schooltje dit jaar steunt.

In de week van 6 februari gaven de leerkrachten godsdienst en niet-confessionele zedenleer les over ‘Mobiele School’. Een mobiel schooltje bestaat uit een krijtbord dat uitklapbaar is. Je kan er op schrijven, maar er kunnen ook spelletjes op gespeeld worden op andere panelen om kinderen al spelend te laten leren (schrijven, lezen, rekenen,…). Mobiele School gaat naar de kinderen toe, staat op wielen (mobiel) en wordt in open lucht uitgeklapt, op plaatsen waar de kinderen zijn.

Het gaat om educatie van straatkinderen die op geen enkele reguliere school zitten. Mobiele School is al in veel ontwikkelingslanden actief.

’t Groen schooltje zingt en danst de lente in

Later dit schooljaar wordt een sponsoractie op touw gezet waarbij de leerlingen de namen van hun sponsors op een creatieve manier met krijt op de speelplaats zullen schrijven. Meer info over Mobiele School op www.mobileschool.org .

 

Foto’s van de acties van ’t Groen Schooltje staan ook online op de webstek van de school.

www.tgroenschooltje.be en www.mobileschool.org .

 

www.hove.be .