Vandaag gaan de eerste bomen in de Geelhandlaan ‘voor de bijl’. Binnen twee weken moet de klus geklaard zijn. Nadien volgt hopelijk snel de herprofilering en de bijkomende uitvoeringswerken voor de nieuwe straat .

De werken zijn noodzakelijk. De veiligheid in de straat kan niet meer 100% gewaarborgd worden, sommige bomen zijn er te slecht aan toe. De werken werden reeds aangekondigd door het vorige gemeentebestuur, het huidige bestuur zal de uitwerking moeten verzorgen.

Hopelijk maakt het Hovese gemeentebestuur snel zijn definitieve plannen kenbaar met bijhorend prijskaartje. En wat de Hovenaars en zeker de straat- en wijkbewoners hopen, is dat er geen “politieke spelletjes” worden gespeeld in de gemeenteraad en daarbuiten, tussen de partijen onderling – meerderheid en oppositie – om zichzelf te profileren op kosten van de Geelhandlaan en de betrokken Hovenaars.

Hopelijk zitten de weersomstandigheden ook mee tijdens de werkzaamheden … zodat er dan eind 2016 een nieuwe Geelhandlaan zal zijn !

Als aandenken aan de ‘oude’ Geelhandlaan :

Foto’s (c) Gazet van Hove.