De Vlaams Belang afdelingen Mortsel, Edegem, Aartselaar en Hove organiseerden op zondagnamiddag 1 februari jl. hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie samen in zaal “’t Parkske” aan de Edegemsestraat in Mortsel. Er waren een negentigtal aanwezigen, mannen, vrouwen, dik en dun, groot en klein, enkele jongeren. Geen enkele mandataris van een andere politieke partij uit de regio bracht een beleefdheids- of verkennersbezoek. Het “cordon sanitaire” rond het Vlaams Belang blijft nog intact.

Inleiding

Normaal gezien had Vlaams parlementslid Barbara Bonte uit Sint-Martens-Latem de gelegenheidstoespraak moeten houden, maar zij is hoogzwanger van haar tweede kindje en kreeg van de dokter ‘platte rust’ voorgeschreven. Het was nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken – Mortselaar en ook plaatselijk gemeenteraadslid – die de aanwezigen mocht verwelkomen. Hij ging nogal scherp van start. “De vereniging van Mortselse migrantenvrouwen krijgt deze zaal gratis ter beschikking. Want het is zogezegd een verrijking. Dit is een voorbeeld van het beleid in Mortsel. Waar is hier de verandering ? Alles wordt duurder. Het gemeentebestuur houdt zich met details bezig. Ik reis heel Vlaanderen rond en overal kennen ze Mortsel van de “files”. We krijgen binnenkort op de Statielei twee bushokjes voor 20.000 euro. Men zou beter de lijnen op de Statielei herschilderen. Hier heeft men geen oren naar. Dit is tekenend voor de ganse nationale politiek.  

Dan het ‘circus tussen de N-VA en de CD&V; dit is niet de essentie. We moeten respect hebben voor de politie en de militairen die deze job willen doen om ons te beschermen. De essentie is de dreiging van de radicale islam. Hierop staat hoogspanning. De jihadisten zoals Abu Jahjah, Sharia4Belgium, enz … wensen hun wrede ideologie op te dringen aan ons allemaal. Ik ben kwaad op onze politici, die zich afzetten tegen onze eigen cultuur, tegen de eigen (volks)muziek, tegen de eigen volksdansen, tegen de eigen culinaire specialiteiten, tegen Sinterklaas en Zwarte Piet, enz … maar die wel opkomen voor halhalvlees, gescheiden zwemmen tussen mannen en vrouwen, vreemde dansen en allerlei exotische zotternijen. Al deze politici hebben jarenlang weggekeken van de werkelijkheid. Zij noemden ons bekrompen, mensen met een mentaliteit van onder de kerktoren, kortzichtigen, enz … Zij waren allemaal wereldburgers, verlichte geesten … Wij zijn zoals de betogers in Dresden die iedere week zeggen wat het volk wil, wij zijn het volk, wij zijn het Vlaamse volk !”. Applaus bij alle aanwezigen.

Gastspreker

Als vervanger voor de verontschuldigde Barbara Bonte trad Sam Van Rooy op. Hij woont in Deurne en werkte eerst voor de Nederlandse Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders. Op 12 jarige leeftijd schreef hij reeds 2 succesvolle thrillers, vandaag is hij islamcriticus. Hij werkt nu beroepsmatig voor het Vlaams Belang.

Sam Van Rooy :Vooreerst wens ik iedereen een goed jaar toe. Vooral veel moed en doorzettingsvermogen. Het jaar 2015 wordt het jaar van het Vlaams Belang, voor alle rechts-nationalistische partijen wordt dit het jaar van het verzet. Ook daarna nog. Het is een paradox : onze ideologie heeft nog nooit zoveel gelijk gekregen maar wij hebben het ook moeilijker dan ooit. Wij krijgen in de feiten gelijk. Waarom stemt men dan minder op het Vlaams Belang ? Zouden al die mensen die op de N-VA stemden dit vandaag terug doen, gelet op wat er allemaal gebeurde ? Mensen zijn bang. Is een receptie van het Vlaams Belang wel veilig vragen sommigen zich af. Mensen houden zich vast aan zekerheden. Het leger inzetten biedt aan mensen een zeker houvast. De para’s inzetten is enkel een symptoombestrijding.

Onderzoek van politicologen van de Universiteit Antwerpen heeft uitgewezen dat iedereen links zit van het centrum. De nieuwe regeringen – zowel Vlaams als federaal – zijn een voortzetting van de vorige onder Elio Di Rupo, Kris Peeters, Guy Verhofstadt, Jean-Luc Dehaene, enz …

Het weekblad P-Magazine stelde onlangs een vraag aan allerlei politici over de overbevolking, over hoeveel vluchtelingen we nog kunnen opvangen ? Professor Etienne Vermeersch vreest voor burgeroorlogen en ettelijke vormen van racisme in Europa. Voor staatssecretaris Theo Franken (N-VA) is Europa nog niet vol. Er is nog plaats voor meer. Hij is voor open grenzen. De islamitische terreurgroep Islamitische Staat wil via Turkije strijders in Europa binnensmokkelen om hier aanslagen te plegen. We kunnen elke dag in de media lezen hoe het Vlaams Belang gelijk heeft en de N-VA haar principes verloochent.

In Davos – Zwitserland – prijs Vlaams minister-president Geert Bourgeois in gezelschap van koning Philippe België als een multiculturele samenleving. Bedrijven trekken hier weg omwille van de mobiliteit en omwille dat ze de veiligheid van hun klanten niet meer kunnen waarborgen (Molenbeek).

De islamisering van de samenleving is al decennia aan de gang. Vandaag wonen er officieel 7% moslims in heel België, vnl. in de grote steden. Wij, met het Vlaams Belang, hebben een islamiseringsindex in het leven geroepen. Dit stelt de mate van islamisering vast : hoeveel moskeeën zijn er in een bepaalde buurt, hoeveel moslims, de gekozen godsdienst in de plaatselijke scholen, halhalvoedsel in de winkels, enz …

Filip Dewinter kaart dit reeds 20 jaar aan. In het Vlaams en federaal parlement hebben Tom Van Grieken en Filip Dewinter dit aangeklaagd met de koran in de hand. Men moet de koran lezen om te weten wat erin staat. Filip Dewinter wordt nu bedreigd door aanhangers van de radicale Taliban in Afghanistan. Ik hoop dat het niet verkeerd afloopt met hem. De Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) slaapt geen drie nachten op hetzelfde adres. Wilders loopt vaak met een pruik, snor en hoed over straat zodat niemand hem herkent. Niemand kent de vrouw van Wilders. Minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) stond naast Filip Dewinter in het parlement en zei ‘voor de scheidingslijn die u trekt tussen de islam en de rest van de maatschappij vindt u geen steun bij geen enkele andere partij’.

De grote communistische ideoloog Karl Marx heeft de koran ook gelezen. Hij vond dat de islam een toestand van permanente vijandigheid in het leven riep tussen de islam en de andere. Winston Churchill las ook de koran. Hij las ook “Mein Kampf” van Adolf Hitler in het Duits. Volgens Chrurchill was ‘Mein Kampf’ de nieuwe koran voor de oorlog. Iemand als Bart De Wever doet kritische uitspraken over de islam maar koppelt moslimextremisme los van de islam.

De toekomst lacht ons toe ondanks alle malaise. In Deurne – waar Bart De Wever woont – heeft districtsraadslid Bruno Denys de N-VA met slaande deuren verlaten. Het broeit er al heel lang. Ik ben het gesjoemel van districtsvoorzitter Peter Wouters beu, aldus Denys. Er is bij de N-VA nooit opvolging van mandatarissen geweest. We zien dit op meerdere plaatsen gebeuren. Intern broeit er heel veel binnen de N-VA. Er zijn veel ontevredenen, er is veel plat opportunisme, mensen die voor het succes naar de N-VA zijn gestapt en verder van Vlaamse Beweging niets of weinig afweten. Die staan te wachten tot het iets minder gaat bij de N-VA om die partij dan te verlaten. Ik werk in het Vlaams parlement en kom met iedereen in contact. Wat we van N-VA-ers intern allemaal vernemen is echt niet meer mooi.

Vorig jaar liet het Vlaams Belang via een onderzoeksbureau iVOX 4.000 Vlamingen bevragen over de politiek. Meer dan 70 % van de Vlamingen is voor een bouwstop op moskeeën, is voor een migratiestop, is tegen de uitbreiding van de Europese Unie en vindt de islam geen verrijking. Dit zegt dat de Vlaming achter ons en onze standpunten staat. De Vlaming is klaar om terug naar ons te komen. De vraag is wanneer het kantelmoment zal plaatsvinden ? We zullen er alles aan doen om dit zo spoedig mogelijk te doen plaatsvinden ! Ik dank u voor uw aandacht” aldus gastspreker Sam Van Rooy. Applaus in de zaal.

Hierna begon de eigenlijke receptie en spoedde ondergetekende zich naar een volgende afspraak .

Foto’s (c) Gazet van Hove.