De Wouwstraat, de middelste van onze noordelijke grensstraten met Mortsel, is dringend aan een grondige onderhoudsbeurt toe.

Het wegdek heeft de laatste weken het nodige mogen verduren door de vriestemperaturen en de veelvuldige sneeuwval. Overal liggen er putten in het wegdek. Het ijzeren vlechtwerk is zo zichtbaar. Gevaarlijk voor voetgangers die deze straat bij duisternis wensen over te steken. Voor de ingang van de BLO-school Ritmica – kasteel Cappenberg – bevinden er zich ook enkele putten in het wegdek.

Technisch kunnen deze ingrepen maar gebeuren als de buitentemperatuur boven de 10 graden Celcius is.

Parking

Tussen de Leliestraat en het fietspad naar De Ster bevindt zich op Hoves grondgebied een parking. De meeste wagens zijn te groot voor de ingekleurde parkeerplaatsen, want de wagens staan ver over de boord met het voetpad en het fietspad. Dit laatste is het ergste, aangezien vele wagens uitsteeksels hebben in de vorm van een trekhaak …

Voetgangers

Voetgangers die uit het voet- en fietspad met De Ster komen, moeten normaal gezien de Wouwstraat oversteken en hun tocht op het noordelijke Mortselse voetpad verder zetten. Niets wijst hen daar ook op. Een zebrapad zou hier de oplossing zijn. Vele voetgangers blijven op het fietspad wandelen en komen zo in botsing met de aanwezige fietsers. Er gebeurden reeds meerdere malen aanrijdingen van voetgangers door fietsers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
een zebrapad is welkom …

Politici slapen

In de vorige bestuurslegislatuur 2007-12 stelde toenmalig Hove’s schepen van Openbare werken Jos Peeters (CD&V) dat er snel een oplossing zou komen voor de verkeersproblemen in de Wouwstraat, maar dat Mortsel de leidende gemeente was voor deze werken. Ondertussen zijn we reeds meer dan twee jaar verder met een nieuwe bestuurscoalitie – zowel in Mortsel als in Hove – en gebeurde er nog niets in de betrokken straat.

Tot voor enkele jaren woonde op Mortsels grondgebied – op het T-kruispunt met de Leliestraat – Mortsels schepen Steve D’hulster (SP.a) bevoegd voor ruimtelijke ordening. Betrokkene was ook enige tijd Vlaams volksvertegenwoordiger. Hij bracht er ook niets van terecht voor de Wouwstraat.

In de straat woont vandaag ook op Hove’s grondgebied gemeenteraadslid en voormalig schepen Els Pauwels (Cd&V). Zij zou normaal als lerares in het Boechoutse Sint-Gabriëlscollege moeten weten dat vele van haar leerlingen langs de Wouwstraat fietsen naar school en dat hun veiligheid kan worden verbeterd met een goed onderhoud van deze straat. We hebben nog niet veel initiatieven van haar gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de nabij gelegen Rubensstraat, op Mortsels grondgebied, woont voormalig burgemeester en huidig Vlaams volksvertegenwoordiger Ingrid Pira (Groen). Zij zit nu meer in Brussel en is met andere dossiers bezig dan met haar achtertuin.

Het wordt dringend tijd dat dit dossier van de Wouwstraat wordt opgepikt door beide burgemeesters, Koen Volckaerts (Hove) en Erik Broeckx (Mortsel), beiden lid van de N-VA. Staan zij niet voor verandering ? In positieve zin welteverstaan !

Foto’s (c) Gazet van Hove.