Uitgerekend in Mortsel verwelkomde de Mobibus, de interactieve expo rond verkeer en mobiliteit van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, haar 35.000ste bezoeker.

De bus, die al sinds 2010 door Vlaanderen rondtoert, stond zowat de hele week in Mortsel. Zestien klassen uit scholen in de nabije omgeving brachten een bezoekje. En vrijdag kwam de teller op 35.000 deelnemers te staan met dank aan de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Mortsel. Zij kregen een fijne attentie en mochten mee op de foto met burgemeester Erik Broeckx  en schepen Steve D’Hulster.

Station Hove

Verkeersongevallen zijn een belangrijke doodsoorzaak in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. In tegenstelling tot het basisonderwijs, waar relatief veel aandacht wordt besteed aan kennis en vaardigheden om zich veilig in het verkeer te begeven, is dat in het secundair onderwijs nog niet even vanzelfsprekend”, vertelt Werner De Dobbeleer, woordvoerder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. “En dus past de Mobibus in het traject van levenslang blijven leren over verkeer en mobiliteit”.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse zuidrand