Stad Mortsel en Djapo organiseren voor de 7de keer op rij een wereldfeest voor vierdejaars leerlingen uit de Mortselse basisscholen.  Dit jaar namen niet minder dan 199 leerlingen uit 6 verschillende Mortselse basisscholen deel aan de Fiesta Latina ! Op 27 januari tonen deze leerlingen wat ze geleerd hebben tijdens hun groot reisavontuur in de Andes landen.

Het leerproject bestaat uit verschillende stappen : na coaching van de leerkrachten werden de leerlingen gedurende enkele weken in het dagelijks leven van de Andes -landen ondergedompeld. Tijdens het project leerden de leerlingen op interactieve wijze de leefgewoontes van hun leeftijdsgenootjes kennen. Zo speelden ze een inleefspel rond eerlijke handel en zagen ze filmpjes over het dagelijks leven in de Andes-landen. Er werd gedanst, gezongen, geknutseld en veel bijgeleerd. In de klas verwerkten ze de indrukken en kennis op een creatieve manier.

multifunctioneel plein

Het eindresultaat van dit leerproject kan u komen bewonderen tijdens een spetterend slotfeest. Dit slotfeest is het hoogtepunt van het project. De kinderen nemen in de voormiddag deel aan verschillende workshops en tonen in de namiddag het resultaat aan (groot)ouders en andere leerlingen.

Het slotfeest vindt plaats op 27 januari in stadsschouwburg van Mortsel,  Heilig-Kruisstraat 16.

Het toonmoment op het podium gaat door van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Alle (groot)ouders en geïnteresseerden zijn hier van harte welkom.

Meer info : Natascha Vos, Stad Mortsel – Dienst Welzijn : Stadsplein 1, 2640 Mortsel tel. 03 / 444 17 75 of natascha.vos@mortsel.be

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand