Gerda Lambrecht (N-VA) wordt schepen van cultuur, onderwijs en woonbeleid

Op de gemeenteraad van januari e.k. zal schepen Arnold Herrebout (N-VA) zijn ontslag als schepen indienen. Hij wordt dan in het Hovese College van burgemeester en schepenen vervangen door partijgenote mevrouw Gerda Lambrecht uit de Boechoutselei. Gazet van Hove had een exclusief gesprek met haar.

Gerda Lambrecht werd geboren in 1956 in Mortsel en woonde er tot 1988. Toen verhuisde ze naar haar huidige woonst aan de Boechoutselei. Gerda liep lagere school in Sint-Jozef aan de Liersesteenweg en haar humaniora volgde ze aan de economische afdeling van het O.L.V.-Instituut ‘Pulhof’ in Berchem (in de volksmond “de blauw school” naar de kleur van de uniformen van de meisjesstudenten). Nadien ging ze werken in bedrijven op de boekhoudafdeling en in de HR. In het voorjaar van dit jaar gaat ze op brugpensioen. Ze heeft een dochter en een zoon.

* Hoe lang is u lid van de N-VA ? Uw functies binnen de partij?

Gerda Lambrecht :Ik ben lid sedert 2011. In de N-VA-afdeling Hove ben ik penningmeester, verder gemeenteraadslid, lid van de Politieraad HEKLA, vertegenwoordiger bij de intercommunale IVEKA en lid van het bestuur van AGB Hove (Autonoom Gemeente Bedrijf).”

NVA

* Komt u uit een politiek actieve familie ? Van welke Vlaamse verenigingen is u lid ?

“Neen. Ik ben altijd Vlaams gezind geweest. Mijn ouders waren zelfstandigen.”

* Waarom is u actief bij de N-VA ? Wat spreekt u het meest aan bij die partij ?

“Ik kan me volledig in het gedachtengoed van de N-VA terug vinden. Ik was nooit actief lid van een andere partij. Ik ben uit eigen initiatief lid geworden van N-VA.”

* Voor welke partij stemde u voorheen ?

“Voorheen stemde ik voor de Volksunie.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* In de gemeenteraad hebben we u tot nu toe niet veel gehoord ? Krijgt u politieke bijscholing ?

“Er is op geregelde tijdstippen politieke bijscholing via de partij. Er wordt speciaal gewerkt op uitvoerende mandatarissen (burgemeesters en schepenen) en gewone gemeenteraadsleden, leden van commissies, enz … Het nadeel is dat veel van die bijscholingen tijdens de dag doorgaan.”

* Wat zijn de kernpunten van uw toekomstig schepenmandaat ? Waar gaat u het meest op inzetten ?

“Alles is belangrijk. Ik wil extra werk maken van het woonbeleid binnen het sociaal objectief. Ik wil voorzetten wat schepen Arnold Herrebout heeft ingezet. Ik zit in Hove in de commissie ‘woonbeleid’ voor de N-VA. Er is op twee jaar tijd reeds veel werk verzet. Ik volg die dossiers op, wil het werk verder zetten en afwerken. Onderwijs en cultuur zijn even belangrijk. Arnold Herrebout gaat mij goed begeleiden. Hij blijft gemeenteraadslid. Hij blijft altijd een ‘pater familias’ waar ik terecht bij kan. Hij heeft me reeds wegwijs gemaakt in heel de materie. Ik word niet aan mijn lot overgelaten. Er is al een weg geëffend.”

* Gaat dit uitvoerend mandaat uw leven drastisch wijzigen ?

“Dit is al gedeeltelijk gewijzigd door in de gemeenteraad te zetelen en lid te worden van een partij. We moeten regelmatig vergaderen. Er zal wel iets wijzigen. Dat zal de toekomst uitwijzen.

* Hove heeft 12 naamgenoten in de hele wereld. Komen er nauwere contacten ?

“Ik zou het wel leuk vinden moesten die er komen. Ik ga het eens bekijken en bespreken met een aantal mensen. Het leeft wel niet direct bij de Hovenaars en de administratie.”

hove in de wereld cover

* Welk is uw laatst gelezen boek ?

“Duma van Stephen King. Ik lees graag fictie. Ik heb echter niet veel tijd om te lezen. Ik lees de kranten Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen.”

* Wat is uw lievelingsgerecht ?

“Kalfslapjes op Italiaanse wijze.”

* Welk is uw geliefde reisbestemming ?

“Het zuiden van Europa (Spanje, Italië, Griekenland). Een mix van strandvakantie, cultuur, natuur, wandelen, fietsen en het culinaire.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Welk is uw geliefde sport ?

“Ik speel al meer dan 20 jaar squash in Hove. Vroeger deed ik allerlei afgeleiden van turnen : aerobics, zumba, fitness, jazz-ballet. Er moet steeds muziek bij zijn om leuk te kunnen bewegen.”

* Uw geliefde hobby ?

“Gaan wandelen met mijn twee honden.”

* Aan welke politieke betoging/ Vlaamse manifestatie nam u onlangs deel ?

“Ik ga ieder jaar naar de 11-Juli-viering in Hove.”

11 juli viering

* Als u morgen het groot lot wint … (+ 1.000.000 euro), waar gaat u dan op inzetten/investeren ?

“Ik weet dat ik dit niet zal winnen, maar dromen mag… Een grote reis maken. Voor de rest zal er niet veel veranderen. Ik zou ook een deel aan onze kinderen geven. En misschien een huis of appartement kopen aan zee, hoeft niet direct op de zeedijk, maar toch niet te ver uit de buurt.”