Het deel tussen Fazantenlaan en Diepestraat wordt terug een eenrichtingsstraat.

Gedurende vier maanden werd als proef een tijdelijke verkeerssituatie gehouden in de Paul van Ostaijenlaan tussen Diepestraat en het kruispunt met de Fazantenlaan. Tijdelijk werd het verkeer in beide richtingen op dit deel van de straat toegelaten. Deze proef kwam op vraag van een deel van de bewoners van de Veldkantwijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vóór deze tijdelijke regeling werd ingevoerd gebeurde door de dienst verkeer van de politiezone HEKLA een verkeerstelling waaruit bleek dat er in de periode van 7 tot en met 14 mei 566 wagens een overtreding begingen door in tegengestelde richting door deze straat te rijden. Tijdens de proefopstelling werd van 4 tot en met 12 november een nieuwe telling gehouden en hieruit bleek dat er 2.056 wagens vanuit de wijk richting gemeentehuis reden en de gemiddelde snelheid op 37 km/u lag met uitschieters tot 60 km/u. Tijdens de proefopstelling werd ook een telling gehouden in de Magdalena Vermeeschlaan waaruit bleek dat hier geen vermindering van het aantal wagens werd waargenomen, wat aangeeft dat er mogelijk nieuwe stromen ontstaan die het centrum van de gemeente willen mijden en via deze weg Edegem of Kontich willen bereiken.

Magdalena Vermeeschlaan

 

Door de verkeersdeskundigen wordt deze verkeersstroom als verrassend hoog gequoteerd, zeker in de wetenschap dat zowel het kruispunt met de Fazantenlaan als door de wijk Veldkant er een sterke fietsstroom is van schoolgaande jeugd. Ook zijn de verwachtingen dat het nieuwe vervoerscirculatieplan van de gemeente Kontich een stijging van het verkeer zal geven in Lint en Hove van verkeer dat richting E19 of Boomsesteenweg tracht te rijden omdat verschillende linken in Kontich worden doorgeknipt. Dit probleem werd al gesignaleerd aan de gemeente Kontich.

In 2003 werd het eenrichtingsverkeer ingevoerd door de gemeenteraad met als doel het sluipverkeer door deze wijk te vermijden en het verkeer te leiden langs wegen die hiervoor in het mobiliteitsplan werden aangeduid. De verkeersdeskundigen geven het advies de oude verkeersregeling, zijnde het eenrichtingsverkeer, te herstellen. Vanaf 5 januari 2015 zal het proefproject opgeheven worden en wordt het eenrichtingsverkeer terug ingevoerd. De bewoners van de wijk werden door middel van een schrijven verwittigd. Ook de gebruikers van het Sportpark werden op de hoogte gebracht.

www.hove.be