Op maandag 15 december e.k. is er een nationale stakingsdag door de drie vakbonden (ABVV, ACV, ACLVB) uitgeroepen tegen de besparingsplannen van de regering Michel I.

Deze nationale stakingsdag zal heel waarschijnlijk weinig gevolgen hebben voor de werking van de gemeentelijke diensten in Hove. De gemeente Hove laat weten dat de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool  gewoon open is. De kinderopvang Mikado is open tijdens de normale opvanguren en ook het gemeentehuis zal maandag open zijn in de voormiddag en de avondopening van 18.00 tot 20.00u.

Bij de vorige provinciale staking van maandag 24 november jl. waren er drie stakers bij het Hovese gemeentepersoneel op meer dan honderd werknemers. In de gemeentelijke Rodenbachschool waren er geen stakers. In het Regina Pacis Instituut was er toen van de staking weinig te merken. In ’t Groen Schooltje (GO) waren er ook drie stakers.

De staking van maandag 15 december is een nationale staking, over heel het land, van Arlon tot Knokke en van De Panne tot Eupen. De “koppen zullen worden geteld”, zowel door de vakbonden, de regering als de werkgevers. Het kan zijn dat de verbetenheid van de stakers op straat ook groter en bitsiger zal zijn.

Septestraat - H. Kuypersstraat
Agfa-Gevaert, staking 24/11/14, barricade Septestraat – H. Kuypersstraat