Resultaten gezamelijke WODCA-actie politiezones HEKLA en RupelWODCA controleIn de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november 2014 vond een WODCA-actie alcohol en drugs in het verkeer plaats.

Deze actie kadert in het bijdragen tot de verbetering van veiligheid en leefbaarheid in de gemeenten van de politiezone HEKLA en Rupel met een bijzondere aandacht voor de aanpak van de prioriteiten van het zonaal veiligheidsplan (diefstal in woningen, verkeer en overlast).

Er werd gecontroleerd in Lint, Oudstrijdersplein, en in Rumst, Steenweg op Waarloos :

  • 176 bestuurders werden gecontroleerd;
  • 2 bestuurders bleken “Positief” (meer dan 0,8 promille of 0,35 mg/l) en 3 bestuurders werden in “Alarmfase” (meer dan 0,5 promille of 0,22 mg/l) bevonden;
  • Er werden 10 processen-verbaal verkeer opgesteld.

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald : de bestuurder was gekend voor een aantal drugsdelicten, zijn voertuig was niet verzekerd, hij was geen drager van veiligheidsgordel, hij legde een positieve ademtest af en in zijn voertuig werden verdovende middelen gevonden. Zijn voertuig werd getakeld en in beslag genomen. De bestuurder werd gearresteerd en voorgeleid.

Eén fietser werd tegengehouden omdat zijn licht niet in werking was. De bestuurder verklaarde dat hij van Brussel kwam doch hij kon geen zinnige uitleg geven voor zijn aanwezigheid. De man die gekend was voor zware diefstal en illegaal verblijf werd tevens van zijn vrijheid beroofd.

 

 

3 Roemeense verdachten van diefstal in woningen opgepakt in Hove 

p1040684

Op 18/11/2014, om 10.50u, meldde een buurtbewoner dat 3 verdachte personen opvallend veel aandacht hadden voor woningen in de omgeving van de Leliestraat in Hove.

Dank zij deze tip troffen onze diensten 3 verdachten aan die geen zinnige uitleg konden geven over hun aanwezigheid. De alerte buurtbewoner had tevens vastgesteld dat een van de 3 verdachten iets in de haag had weggegooid. Bij nazicht betrof dit een zaklamp.

De drie verdachten, van Roemeense nationaliteit en zonder vast verblijf in België, werden gearresteerd en voorgeleid.

Sociale controle blijft een uiterst belangrijke bron in de strijd tegen diefstal in woningen.

 

Bron en foto’s : www.hekla.be .