De Strekenmand Zuidrand is een feit ! 

Ben je op zoek naar een fantastisch geschenk voor de feestdagen ? Geef een Strekenmand cadeau en verras iedereen met echte topproducten uit de Zuidrand.

Marjan Nauwelaert is sinds eind augustus 2014 de vrouw die de Antwerpse zuidrand op de toeristische kaart moet zetten. Als coördinatrice van het project ‘De Zuidrand, dat smaakt’ moet ze het toerisme in zeven gemeentes aanwakkeren. “Het is niet eenvoudig, maar ik ben er zeker van dat deze regio zal verrassen“, belooft Marjan.

Om hun gemeenschappelijk project uit te werken, kregen de gemeenten Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Boechout en Borsbeek subsidies van het Agentschap Ondernemen. Ondertussen zijn de verschillende partners samen met Marjan ijverig aan de slag gegaan. “Ik heb eerst mijn tijd genomen om alle partners te leren kennen. Het voordeel is dat ik de regio redelijk goed ken. Dat is nodig, want eigenlijk beginnen we met een wit blad. In dit gebied zijn geen toeristische onthaalkantoren en het zijn zeven verschillende gemeenten. De regio’s rondom ons, zoals de Kempen, Antwerpen en de Rupelstreek, hebben allemaal een stevige toeristische werking. Daarom maken we momenteel werk van een beleidsplan om ons doel, en vooral de identiteit van deze zuidrand, duidelijk te maken. We moeten een imago opbouwen. Met dit project trachten we ook de horeca te bereiken. We beschouwen hen als belangrijke ambassadeur van de regio. We brengen hen in contact met de streekproducenten en maken voor hen de nodige promotie.“, vertelt Marjan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er worden tal van troeven uitgespeeld. “We gaan werken rond grotere thema’s zoals het patrimonium, er zijn echt veel kastelen en forten, de verrassende groene ruimtes en de kracht van de horeca. De eerste grote troef is sinds vorige week te koop bij Brandtfood in Hove : een mand met streekproducten zoals Borsbeeks Robiaantje, de Kontichse Specfour en Boechoutse honing. Het is de bedoeling om er een herkenbare mand of doos van te maken die in alle gemeenten kan gekocht worden. Het lijstje van streekproducten is vlot opgelopen tot twintig namen.” Marjan vult nog verder aan : “Momenteel werken we aan een systeem om alle producten te distribueren. Het is niet duurzaam om iedereen zelf alle producten te laten ophalen. Daarom bekijken we binnenkort hoe we een partner kunnen aanspreken om ons te helpen met het ophalen en rondbrengen (systeem voor producent, horeca en buurtwinkel), bestelsysteem, facturatiesysteem en opslag van de producten. Dat staat echter nog in z’n kinderschoenen.”

De manden kosten 15 en 25 euro. Er is ook een deluxe-uitvoering van 35 euro mét wandelkaart van het Landschapspark Zuidrand. In elke mand zit een boekje met een overzicht van alle producenten en het verhaal achter hun producten.

Benieuwd naar de Strekenmand ? Brandtfood, St. Laureysplein, 5 in 2540 Hove, www.brandtfood.be .

Volg het project via www.facebook.com/ZuidrandDatSmaakt .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*******************

De weg naar de beste wijnen !

WIJNDEGUSTATIE

zaterdag 13 december 2014 van 11.00u. tot 17.00u.

BRANDTFOOD

Sint-Laureysplein 5

2540     Hove

“Wijnen en schuimwijnen van wijnboeren uit verschillende Europese landen”

Foto’s (c) Gazet van Hove.