Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Jos Peeters (CD&V) naar de stand van zaken in het dossier fietsdoorsteek Mechelsesteenweg – Kasteelstraat –over het domein van taverne/restaurant ’t Of van Hove. “Krijgt de realisatie van deze doorsteek nog effectief invulling ? Wat zijn de plannen met de bomen ? Status van de adviezen en de vergunningen ? Wat met het tracé van het pad ? Timing uitvoering ?”. Interpellant wees er op dat dit dossier reeds aansleept van in het najaar 2011 (onder de vorige coalitie waarin Jos Peeters schepen van openbare werken was).

Schepen van milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “Het dossier kwam reeds op de Hovese Milieuraad. Het pad is reeds aangepast. Het dossier is veel bevraagd. Het is vandaag op het College van Burgemeester en Schepenen gegund. Nu moeten we de procedure volgen. Er is beroep mogelijk. Het tracé ligt bij de technische dienst van de gemeente. We kunnen het eventueel zelf laten uitvoeren door onze diensten. Hierover bestaat nog discussie. We wachten de termijn af.”

Jos Peeters besloot : “We mogen onze middelen niet inzetten op 1 locatie. Zie het langdurig aanslepen van de werken in de Rozenlei.”

de Rozenlei wordt volledig aangepakt
de werken in de Rozenlei