Met het 10-op-10-project begeleidt de provincie Antwerpen scholen bij het uitwerken van praktijkgerichte verkeerslessen. Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) doet een oproep naar de politiezones om te blijven samenwerken met scholen rond verkeerseducatie. In totaal namen tijdens het schooljaar 2013-2014 welgeteld 243 scholen deel aan het 10-op-10-project.

Lemmens : ‘Met dit project helpen we leerkrachten goede praktijklessen te organiseren en de verkeersveiligheid te verbeteren. Daardoor ontlasten we heel wat politiezones van praktijklessen in scholen. Wij willen oproepen om deze tijd te besteden aan overkoepelende acties, zoals handhaving, het uitlenen van een verkeersparcours, dodehoektraining of de ondersteuning bij een fiets- en stapexamen. De provincie zal het initiatief nemen om samen met de politiezones in overleg te gaan om de belangrijkste noden van de scholen in kaart te brengen en deze samen op te vangen.’

REGINAaff

Naast onze twee Hovese scholen werden volgende scholen uit onze regio ook bekroond : Jan Frans Willemsschool (Boechout), Altena (Kontich), Sint-Michielsschool (Kontich), De Tandem (Mortsel) en OLVE (Edegem).

Meer info op www.provincieantwerpen.be .

Coverfoto : ’t Groen Schooltje Hove.