Ook dit jaar is Hove ‘Sportelgemeente’

‘Sportelen’ is sporten op je eigen ritme voor mensen vanaf 50 jaar. Heel vaak is dit de leeftijd waarop volwassenen opnieuw tijd maken om te sporten. Niet te intensief of niet te gestructureerd. Het enige wat telt is dat men beweegt en dat men het leuk vindt.

 

De eerste ploeg van Hove Sport speelde kampioen
De eerste ploeg van Hove Sport speelde enkele jaren geleden kampioen …

In het kader van de sensibiliseringscampagne ‘Sportelen, beweeg zoals je bent’ organiseert Bloso sinds 2012 de actie ‘Sportelgemeente’. Via deze actie tracht Bloso de gemeenten te motiveren om bijzondere inspanningen te doen voor de seniorensport en zo de 50-plussers aan het sporten te krijgen.

Gemeenten die voldoen aan een aantal basiscriteria ontvangen de titel ‘Sportelgemeente’. In 2013 was Hove al laureaat. Ook dit jaar bood de sportdienst verschillende activiteiten aan om de 50-plussers aan het sporten te krijgen : de Sporteldag op vrijdag 13 juni, een reeks badminton op donderdagnamiddag en een reeks kracht en lenigheid, gestart op 27 november, loopt in het dienstencentrum. Hove kreeg daarom van BLOSO de titel ‘Sportelgemeente 2014’.

 

Ook in 2015 levert de sportdienst extra inspanningen om de 50-plussers tot sportbeoefening aan te zetten. Op het programma : Sporteldag, badmintonreeks op woensdagavond, ‘Beat the bompa’s’, fitbus voor senioren en conditietraining voor 50+.

 

www.hove.be