door RechtsActueel • 19 november 2014 – www.rechtsactueel.eu .

Zoals bekend zijn de zuilvakbonden in dit land, ABVV-ACV-ACLVB druk bezig met het voorbereiden van acties tegen de huidige regering.  Deze schatrijke bonden zijn mee verantwoordelijk voor het failliet maken van ons land en het verjagen van onze bedrijven naar het buitenland, maar nu een regering voorzichtig probeert orde op zaken te stellen, willen ze proberen hun buitensporige voorrechten te behouden.  Iedereen weet dat ze eigenlijk maar om één ding kwaad zijn: de sossen mogen niet meer meedoen.

Geen wonder dus dat de gewone Vlaamse werknemer weinig zin heeft om aan hun dwaze acties deel te nemen.  De bonden voelen dat ook, en dus gaan ze over tot geweld, terreur en intimidatie om hun doel te bereiken.  Een eerste keer werd dat gedemonstreerd op 6 november in Brussel, waar honderden ABVV-relschoppers samen met extreem-links meer dan honderd politiemensen verwondden en de auto’s van gewone werknemers in brand staken.

Onder druk van de massale verontwaardiging lieten de bonden nadien schoorvoetend weten dat ze dat geweld veroordeelden, maar dat is maar schijn.  De terreur en intimidatie gaan ongehinderd door, en daarvoor wordt het geweld van 6 november nu zelfs onbeschaamd als drukkingsmiddel gebruikt.  Aan het bedrijf DAF trucks Vlaanderen in Oevel werd zopas een pamflet uitgedeeld door ABVV en ACV, waarin de werknemers duidelijk bedreigd worden om deel te nemen aan een actiedag op 24 november en waarbij intimiderend verwezen wordt naar het geweld van 6 november.

‘ De actiedag van 6 november heeft aangetoond dat er heel wat ongenoegen is’, zo klinkt het.  Gevolgd door een bedreiging voor 24 november : ‘Beide vakbonden zullen piket staan aan de poort.  Wij zullen niemand ongehinderd laten binnenkomen.  Stakingbrekers zullen onaangenaam verrast worden !’

pamflet 2

Daarmee is ook nog eens geïllustreerd dat de vakbonden hoegenaamd niet opkomen voor de kleine man, want die kleine man wil in alle vrijheid zélf kunnen beslissen wat hij doet: staken, of werken.  Het is niet aan een vakbond om dat voor iemand anders te beslissen.  En al zeker niet om dat te doen met intimidatie en dreigementen.

pamflet 1