Op zaterdagavond 1 november jl. ging er in podiumcafé “De Pomp” aan de Mortselsesteenweg een fuif door n.a.l.v. het 24-jarige bestaan van de instelling. Volgens Facebook zijn 401 mensen gegaan. Of dit aantal nu juist is of niet – meer of minder – het doet er niet toe. Het is in ieder geval een zeer grote groep voor een redelijk klein pand dat “De Pomp” uiteindelijk is. Daarbij ligt de zaak in een woonwijk, in het centrum van een gemeente aan een steenweg die ’s avonds en ’s nachts nog vrij veel trafiek kent.

Zulke uitgebreide feestjes kunnen aanleiding geven tot overlast. Op 1 november jl. was het weer van dit. De politie moest ettelijke keren tussenbeide komen en burgemeester Volckaerts werd er ook bij geroepen en is effectief komen kijken.

We kregen van een bezorgde buur van de instelling een open brief gericht aan de burgemeester. We publiceren hem integraal met evenwel weglating van naam en adres van de betrokkene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Allemaal een maat voor niets…????

 OPEN BRIEF AAN DE BURGEMEESTER

 Naar aanleiding van de veroordeling van Koen Y. uit Mortsel, moet ik als overbuur van het bewuste café vaststellen dat de geest nog steeds in de fles zit.

 Dit is de waanzin voorbij…

 Zaterdag laatst leden, 1 november (lees zondagochtend) vierde Café De Pomp haar 24-jarig bestaan met een meer dan uit de hand gelopen drinkfeest.

Honderden jongeren hebben zich na het rijkelijk laven van bier op de openbare weg begeven. De fietsen blockeerden het voetpad en de zatten liepen dan maar luidkeels over de straat. De verscheidene bussen hebben meermaals zich door de jongerenbendes moeten manuvreren. Om nog niet te spreken over de opgehitste chauffeurs die de paarden onder hun kap wilden tonen aan de menigte.

Gelukkig was er onze burgervader die zijn nachtrust ridderlijk opgaf om met eigen ogen vast te stellen dat het zo niet verder kan. Tot op heden liet de gemeente begaan en hulden ze zich in onschuld.

Wanneer zal deze ontkenning stoppen ??

Onze vorige burgervader heeft het niet geweten, doch onze huidige heeft het met eigen ogen gelukkig gezien.

Natuurlijk was hij al terug onder de wol, als de ochtelijke gevaarlijke rituelen aanbraken. Gelukkig zijn er deze zaterdag geen ongevallen te betreuren gevallen, maar het scheelde weer niet veel !

Het mag een boodschap zijn aan al de ouders wiens kinderen in bedronken toestand thuis komen in ochtelijke uren. De besturen van deze gemeente verklaren zichzelf onmachtig en wensten niet op te treden.

Boer let op uw kippen !

Een bezorgde overbuur van het bewuste café,

…X…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mortselsesteenweg ter hoogte van De Pomp kent vrij veel nachtelijk autoverkeer

 

Burgemeester Volckaerts moet optreden !

Het is niet de eerste keer dat er problemen zich voordoen rond “De Pomp”.

Schrijver van deze open brief verwijst naar enkele jaren geleden (juni 2010) toen “een drankfestijn” aanleiding gaf tot het overlijden van een jonge man in erg benevelde toestand na een aanrijding op de Mortselsesteenweg.

We kennen nog andere getuigenissen van buren uit de onmiddellijke omgeving die de nodige gefundeerde kritiek hebben over grensoverschrijdend gedrag door een aantal bezoekers van “De Pomp”, maar die soms niet durven spreken wegens angst van represailles tegen hun woning of hun persoon.

Persoonlijke hebben we ook een reeks vaststellingen gedaan van vandalisme dat uit de onmiddellijke omgeving van “De Pomp” vertrok en een spoor van vernieling door Hove trok.

Er zullen heel waarschijnlijk wel voldoende politieverslagen bestaan …

Het huidige gemeentebestuur moet hier nu eens duidelijk stelling innemen en handelen ten baatte van de bewoners van de betrokken woonwijk. Ook ten baatte van de uitbaters van “De Pomp”. Zij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het wangedrag van een gedeelte van hun cliënteel.

Het vorige groen-linkse gemeentebestuur o.l.v. burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) probeerde alles te sussen en de kritiek te minimaliseren.

Men moet problemen echter aanpakken en niet voor zich uitschuiven.

De kernvraag die de wijkbewoners zich stellen luidt : “Is “De Pomp” een rustig podiumcafé of is het een feestzaal – lees discotheek – ???” Voor dit laatste bestaan er andere uitbatingsvoorwaarden en is deze woonwijk aan de Mortselsesteenweg niet direct geschikt. Discotheken treft men eerder aan in KMO-zones, zie o.a. discotheek La Rocca in Lier.

Bovenvermelde feiten zoals afgelopen weekeinde 1/11 mogen zich niet meer voordoen !

De Hovenaars betalen voldoende belastingen en wensen dat hun veiligheid en rust permanent wordt verzekerd. Indien nodig, moet de burgemeester als schepen van openbare veiligheid maar effectief ingrijpen !

Het vorige groen-linkse gemeentebestuur was er wel snel bij om toenmalig café “De Eendracht” aan de Lintsesteenweg 1 een aantal keren te sluiten wegens (geluids)overlast. En ook omdat er vele aanhangers van de radicale oppositie samenkwamen !!! …