Op vrijdagavond 7 november e.k. organiseert de ornithologische vereniging De Noordvink haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in feestzaal “Prinsenhof” (eigendom Ritmica) aan de Kapelstraat 19 in Hove-centrum. Nog zeker tot 2015 zal de vereniging in deze zaal haar activiteiten ontplooien. Op vrijdagavond is er vanaf 20.00u. de plechtige opening van de tentoonstelling met enkele toespraken en de klassieke receptie met tombola. Men zal de clubprestaties van het afgelopen jaar bespreken. Burgemeester Volckaerts zal ook aanwezig zijn.

Op zaterdag 8 en zondag 9 november is de tentoonstelling open vanaf 10.00u. tot 18.00u.

Elke keer opnieuw doet de club haar uiterste best om er een mooi en interessant evenement van te maken. Hoe dan ook  … de tentoonstelling … het is een bont allegaartje van levende wezentjes met een uitheemse oorsprong, echter de meeste in ons eigen landje gekweekt, met veel liefde grootgebracht en graag voor de Hovenaars en alle belangstellenden tentoongesteld. Kom zeker eens kijken !

De Noordvink vlag

Gemeentepark

De vereniging zette vorig jaar in het Hovese gemeentepark een 20-tal borden met uitleg over inlandse vogels. Spijtig genoeg werden verschillende vernield door puur vandalisme. Deze borden zullen in het voorjaar 2015 terug worden geplaatst. De vereniging kreeg van alle Hovese scholen aanvragen voor geleide wandelingen in het gemeentepark om de scholieren de natuur beter te leren kennen.

Dit initiatief moeten we allemaal steunen.

De Noordvink bar
de receptie trekt altijd veel volk …