Op het einde van de gemeenteraad van oktober jl. vroeg het groen-linkse gemeenteraadslid Anne Van Put (Hove Beweegt) naar de stand van zaken i.v.m. het fietspad van de Geelhandlaan. Aan de fietsers op de Geelhandlaan wordt gevraagd om op de openbare weg te rijden, aangezien het fietspad op een aantal plaatsen eerder lijkt op een bergpad in de Alpen of Pyreneeën (probleem met de wortels van de bomen). “Ik doe dit niet. Het is er veel te gevaarlijk om op de openbare weg te fietsen. Ik blijf op het bestaande fietspad rijden, zelfs als ik hiervoor een bekeuring zou krijgen. Ik had vorige gemeenteraad gevraagd om op de Geelhandlaan een aantal fietslogo’s te schilderen zoals in de Kapelstraat” aldus het groen-linkse raadslid. Schepen van openbare werken Dave Van den Berghe (pH7) antwoordde : “We bekijken de toestand elke maand terug opnieuw. Er zal niemand een boete krijgen omdat hij/zij nog op het bestaande fietspad in de Geelhandlaan rijdt.”

Kapelstraat
Hove Beweegt bekijkt zijn ‘verwezenlijkingen’ …

Commentaar :

Onder de vorige Hovese legislatuur van 2007-2012 werd het Hovese gemeentecentrum heraangelegd onder een bestuurscoalitie van CD&V met het groen-linkse ‘Hove Beweegt’, met een groen-linkse schepen van openbare werken. Ze hadden toen de mogelijkheid om over heel de oost-west-as, van de grens met Boechout tot de grens met Edegem (Mechelsesteenweg), een apart verhoogd veilig fietspad aan te leggen. Ze hebben dit niet gedaan en kozen voor gemengd verkeer – fietsers voor auto’s en vrachtwagens – vanaf de ingang van het Groen Schooltje aan de Boechoutsesteenweg tot ter hoogte van het kruispunt Kapelstraat met de Hortensialei. De fietsers moeten er over een “fietssuggestiestrook” rijden. Er staan wel logo’s van fietsen geschilderd op het wegdek en er zijn ook spijkers in het wegdek geslagen, maar het is officieel geen fietspad. Juridisch kan dit zeer belangrijke gevolgen hebben …

Foutpakeerder aan Kapelstraat
dit beeld zegt genoeg …

Gelukkig hebben er zich nog geen ernstige verkeersongelukken voorgedaan met fatale afloop, maar er waren reeds een aantal ongevallen ! En in de toekomst zullen er zich heel waarschijnlijk nog een aantal ongevallen voordoen …. Daarom rijden een groot aantal fietsers, zowel jong als oud, op het voetpad en komen ze hier in botsing met soms oudere voetgangers die zich dan bedreigd voelen met alle gevolgen van dien.

Geelhandlaan gemarkeerde boom
zijn we in de “Hovese Alpen” ?

Als mevrouw/gemeenteraadslid Anne Van Put haar al bedreigd voelt in de Geelhandlaan, op de tijdelijke fietssuggestiestrook – (na de heraanleg komt er terug een afgesloten fietspad) – hoe moeten de vele honderden fietsers die dagelijks door Hove-centrum fietsen op de daar aanwezige fietssuggestiestrook zich dan ook bedreigd voelen ?!?! (Dan zwijgen we nog over de ‘kasseistrook Paris-Roubaix’ aan de kerk, Mortselsesteenweg.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
wagen we ons leven ? of toch maar op het fietspad/bergpad !

Met dank aan de ‘verlichte inzichten van de groen-linkse planners’ en hun ideologische vriendjes van het studiebureau Stramien uit Antwerpen-zuid ! Waarom kon er geen afgesloten beveiligd fietspad komen in Hove-centrum ? Raadslid (Kameraad ?) Anne Van Put pleit voor beveiligde fietspaden ! Gelijk heeft ze !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“fietssuggestiestrook” …

Deze misbakselse ingreep zal Hove en de Hovenaars nog vele tienduizenden euro’s kosten om de verkeerssituatie in Hove-centrum er terug iets leefbaarder te maken voor de fietsers.

Spijtig genoeg kunnen we die euro’s niet terugvorderen uit de partijkas van het groen-linkse Hove Beweegt !

 

Coverfoto : Kapelstraat Hove, levensgevaarlijk voor fietsers.