Op de laatste gemeenteraad sprak gewezen schepen en raadslid Els Pauwels (CD&V) in naam van haar fractie met een zekere bezorgdheid over de evolutie van de gemeenteraden. “Ik stel vast dat er iedere maand weinig stoffering is van de gemeenteraad. Punten van het College van Burgemeester en schepenen worden regelmatig afgevoerd. Van het eigen bestuur is er zeer weinig te melden. We weten als gemeenteraadsleden niet waarmee jullie bezig zijn. Dit geeft een onprettig gevoel. Ofwel voeren we de gemeenteraad van november af wegens gebrek aan stoffering. Dit is een extra bezuiniging. Ik zou graag nu van iedere schepen een toelichting krijgen waarmee ze individueel nu bezig zijn ?” Schepen van ICT, Leefmilieu en middenstand Bart Van Cauwenberghe (N-VA) had zijn antwoord snel klaar. “Over milieu heb ik al veel geagendeerd. Ik kreeg geen vraag van u over wat we reeds deden voor ICT. Hierover kan ik zeer veel zeggen. Er staan cursussen ICT voor het personeel op de agenda. In het leefmilieu zijn we erg druk bezig met het domein Frijthout. Het bestek is al goedgekeurd. Er moeten nog wat afspraken worden gemaakt met de eigenaars.” Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) kwam even tussen en vond dat de vraag veel weg had van een biechtstoelprocedure.

Els Pauwels, gebruikte haar echtgenoot als 'stroman' in een politieke actie …
Els Pauwels stelde een vervelende vraag  …

Nu kwam schepen van cultuur, onderwijs en woonbeleid Arnold Herrebout (N-VA) aan de beurt : “Ik ben erg veel bezig met het woonbeleid. Het project in de Jos Coveliersstraat hangt voor een deel af van wat het OCMW van Antwerpen van plan is met de betreffende gronden. Hoeveel kavels komen er dan op de markt ? Verder ben ik ook bezig met de Buitenschoolse Kinder Opvang. Op het culturele domein zijn we druk bezig met de herdenkingen 100 jaar W.O. I (1914-18), dit o.a. naar de scholen overbrengen. Met lokaal Da Capo zijn we bezig aan de inhoudelijke programmering. Podiumkunsten, muziekvoorstellingen, goed voorbereide zaken.” Burgemeester Koen Volckaerts : “Op gebied van openbare werken heb ik al voldoende gezegd wat er allemaal bezig is. We zijn druk bezig met de quic-scan van het dorpscentrum. Op 13 november moeten we het resultaat hebben. Jullie zullen dit als eerste krijgen.”

En de anderen ?

Els Pauwels stelde : “Goed, maar er zijn nog drie schepenen aanwezig die we nog niet gehoord hebben.” Schepen van jeugd, informatie en sport Guy Wollants (pH7) antwoordde : “Binnenkort krijgen jullie inzicht in wat ik allemaal doe. Ik voel mij hier nu niet geroepen om hierop te antwoorden. Ik voel me niet aangesproken om op een retorische vraag allerlei dingen te zeggen die niet gebeuren.” Els Pauwels : “Gelieve mij geen dingen aan te smeren die ik niet gezegd heb.” Guy Wollants : “Volgende maand zal ik een volledig overzicht geven. We kunnen uw woorden als spiegel tegen u gebruiken. Als u nog niet weet wat er in uw gemeente gebeurd is het erg gesteld.” Els Pauwels : “ We noteren dat er een aantal schepenen niet antwoorden op onze vraag.” Na liet schepen van personeel, financiën en ruimtelijke ordening Dave Van den Berghe (pH7) ook van zich horen : “De verlaging van de opcentiemen moet nog deze legislatuur erdoor komen. Op het personeelsvlak zijn we bezig met een doorlichting en een audit. We wensen een optimalisatie van het personeel. Op het gebied van ruimtelijke ordening moeten we besparen. Er moet ook rechtszekerheid zijn. Geen buitensporige zaken doen zoals hoge appartementen bouwen in Hove.” Als laatste kwam OCMW-voorzitster en schepen van sociale zaken Goedele Breyne (pH7) aan het woord : “Met het OCMW willen we de integratie tot een goed einde brengen. Het lokaal loket kinderopvang is ook belangrijk. En het project Dienstencentrum.”

dienstencentrum ten Hove

 

Over dit project OCMW-Dienstencentrum is het laatste woord nog niet gezegd, laat staan geschreven.