Alle 19 gemeenteraadsleden waren aanwezig. Er zaten een 14-tal toeschouwers in de tribune.

Openbare zitting

01.    Goedkeuring van agendapunten, verlenging activiteit gas ex-igao tot de normale vervaldag (31 december 2016), statutenwijzigingen en vaststelling van het mandaat

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de intercommunale IVEKA d.d. 18 december 2014.

Eenparig goedgekeurd. Verdere info bij Carla François, tel. 03 / 460.34.60. – davy.verbeeck@hove.be .

Rodenbachschool

02.    Gemeentelijke basisschool – schoolreglement – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de nieuwe uitgave van het schoolreglement van de gemeentelijke basisschool.

Eenparig goedgekeurd. Verdere info bij Emmy Mampuys, tel. 03 / 460.33.34. – emmy.mampuys@hove.be .

 

03.    Ter goedkeuring : aanpassing tarieven speelplein sjiraf, grabbelpas, swap en xl

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlaging van de maximumleeftijd voor het speelplein goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de tarieven voor het speelplein goed te keuren.

De maximumleeftijd voor deelnemers aan de speelpleinwerking wordt van 15 naar 14 jaar verlaagd.

Het tarief voor deelname wordt met 1 euro verhoogd, waardoor het basistarief per dag (van 8.00 tot 17.00u.) per kind 5 euro bedraagt. Bij voorinschrijving wordt een korting van 20% op het basistarief toegekend. Een tienbeurtenkaart kost voortaan 40 euro (in plaats van 35 euro).

Tarieven voor het werkjaar 2015 :

–       Speelpleinwerking : 5 euro per dag;

–       Na-opvang (van 17 tot 18u.) speelpleinwerking : 1 euro per dag;

–       Tienbeurtenkaart speelpleinwerking : 40 euro;

–       Voorinschrijvingen speelpleinwerking : 4 euro per dag;

–       Uitstap met speelpleinwerking : 20 euro per dag;

–       Grabbelpas : 3 euro;

–       SWAP-pas : 3 euro;

–       SWAP XL-pas : 3 euro;

–       Deelname aan Grabbel-, SWAP- of SWAP XL-activiteit met pas : 5 euro;

–       Deelname aan Grabbel-, SWAP- of SWAP XL-activiteit zonder pas : 7 euro.

Schepen van Jeugdzaken Guy Wollants (pH7) stelde “dat de evaluatie nog niet in de Jeugdraad is gebeurd. De animatoren zijn zelf allemaal lid van de Hovese Jeugdraad.”

Volgens gewezen burgemeester en raadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) “zijn er misschien wat problemen i.v.m. de leeftijdsverschillen tussen de oudste kinderen en de jongste animatoren. Men snoeit in het aanbod voor een zeer klein probleem. Anderzijds is pH7 wel op zoek naar een alternatief voor een kerstboomverbranding. Dit vinden ze wel belangrijk.” Volgens raadslid Els Pauwels (CD&V) “moet men eerst het advies van de Jeugdraad vragen en dan dit punt terug op de agenda plaatsen.” Uiteindelijk werd dit aangenomen, het punt komt in november e.k. terug op de agenda.

JOC

04.    Voorstel tot aanpassing van artikel 6 en artikel 7 van de statuten van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw (het minimum aantal leden van de vereniging)

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het voorstel tot aanpassing van artikel 6 en 7 van de statuten van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw.

Deze EVA baat het JOC uit. De aanpassingen zijn nodig om te voldoen aan de vzw-wetgeving.

Volgens schepen van Jeugdzaken Guy Wollants was de opmerking van het Agentschap Binnenlands bestuur “dat er meer leden van de Raad van Beheer zijn, dan gewone leden.”

Eenparig aangenomen.

 

05.    Voorstel tot aanpassing van artikel 33 van de statuten van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw (suppletief recht)

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het voorstel tot aanpassing van artikel 33 van de statuten van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw.

Op vraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur wordt artikel 33 aangepast. Het Agentschap beveelt aan te verwijzen naar het Gemeentedecreet als suppletief recht bovenop de privaatrechtelijke verwijzing.

Eenparig aangenomen. Meer info bij Tom De Pooter, tel. 03 / 454.38.97. – tom.depooter@hove.be .

 

06.    Gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw – plaatsvervangend bestuurder

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontslag en benoeming van een bestuurder van het gemeentelijke extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw.

Gerda Lambrecht (N-VA) wordt vervangen door Ilvey Andries (N-VA). Eenparig aangenomen.

 

07.    Wijziging statuten ouderenadviesraad

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de gewijzigde statuten van de ouderenadviesraad d.d. 10 september 2014 goed te keuren.

Eenparig goedgekeurd. Verdere info bij Gerda Vos, tel. 03 / 454.08.37. – gv@ocmwhove.be .