Infoavond  mantelzorg : ‘Zorg voor een adempauze’

Dinsdag 21 oktober

Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 in Boechout, 20.00u.

Inkom gratis.

Dag in dag uit voor een zorgbehoevende ouder, zieke partner of kind zorgen is voor mantelzorgers heel vanzelfsprekend, maar vergt vooral veel energie. Af en toe een korte adempauze inschakelen om zelf te recupereren is geen overbodige luxe. Hoe kan je als mantelzorger je evenwicht bewaren in je dagelijkse zorg ? Waarom is adempauze zo belangrijk ? Hoe bouw je adempauzes in ? Wie kan je daar bij helpen ?

Hilde Weckhuysen van Ons Zorgnetwerk zal uitgebreid informatie geven en vragen beantwoorden. Iedereen welkom. De toegang is gratis. Graag vooraf inschrijven in het dienstencentrum bij Gerda Vos, tel. 03 / 454 08 37 of via e-mail : mantelzorg@ocmwhove .

 

OKRA Hove Nieuwjaarsreceptie
OKRA feest Hove

Herfstfeest OKRA Hove

Zaterdag 25 oktober, D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove : tijd om nog eens feest te vieren. Zoals gebruikelijk komen we bijeen in het dienstencentrum. Deuren om 11.30 uur. Eerst is er nog de tijd om een aperitiefje te drinken; we gaan dan aan tafel vanaf 12.30 uur. De traiteur zorgt zoals gewoonlijk voor een complete en verzorgde maaltijd. Dit alles voor de prijs van 18 EUR per persoon. Nadien een optreden en later een vieruurtje. Inschrijven hiervoor kan in het dienstencentrum op donderdag 9 oktober van 13.30 tot 14.30 uur en cash betaald of telefonisch bij Irène, tel. 0497 / 40 51 72, daarna overschrijven op bankrekening met vermelding ‘Herfstfeest’. Vergeet vooral niet te vermelden voor wie wordt overgeschreven.

 

Grabbelpas en SWAP herfstvakantie (3-12 jaar)

De herfstvakantie (van 27 tot 31 oktober) komt er aan en de jeugddienst staat weer klaar met een boekje vol Grabbelpas- en SWAP-activiteiten.

Grabbelpas is voor kinderen van 3 tot 9 jaar en SWAP voor tieners van 10 tot 12 jaar. Het boekje krijg je mee vanuit de school. Uiteraard kan je er ook één bij de jeugddienst halen.

Inschrijven voor de activiteiten gebeurt bij de jeugddienst. Je kan er voor 3 EUR een Grabbelpas of SWAP-pas kopen en zo kan je deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden in Hove en omringende gemeenten. De start van de inschrijvingen wordt gegeven op maandag 13 oktober.

De herfstvakantie (27 tot 31 oktober) komt er aan en de jeugddienst staat weer klaar met een boekje vol Grabbelpas- en SWAP-activiteiten.

Verdere inlichtingen : JOC, Paul van Ostaijenlaan 6 in 2540 Hove
Tel : 03 / 454 38 97 – jeugddienst@hove.be  .

 

 Volksdansen in Hove

Dinsdag 28 oktober

Door Volkskunstgroep “Tijl en Nele” in D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove, aanvang 19.30u. tot 21.30u.

Verdere info op tel. 0476 / 22 72 63.

volksdans 2
kom eens mee dansen !

 

Bloedinzameling Rode Kruis Hove

Woensdag 29 oktober vanaf 18.00u. tot 20.30u.

Albrecht Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19

Doe goed, geef bloed !

Rode kruis Hove
Doe goed, geef bloed ! in Hove

 

Pret met de tablet in Hove

Donderdag 30 oktober

Wil je eens kennismaken met een tablet om te zien of het wel iets voor jou is ? Of heb je een tablet maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe ermee te werken ? Dienstencentrum ‘Ten Hove’ organiseert in samenwerking met Vormingplus Antwerpen een workshop waar je de basishandelingen leert om vlot met zo’n tablet te werken. Ze installeren enkele leuke apps en proberen ze ook uit. Je hebt geen voorkennis over de tablet nodig. Enige computer- en internetervaring is wel aangewezen. De workshop duurt ongeveer 3 uur. Op donderdag 30 oktober, om 13.30 uur. Kostprijs : 20 EUR. Vooraf inschrijven is verplicht, tel. 03 / 454 08 37 of e–mail: dienstencentrum@ocmwhove.be. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij.