Vlak na de jongste Hovese wielerwedstrijd “De Ster der Beloften” op zondag 31 augustus jl. deed er zich ter hoogte van de elektrozaak Sergeyssels aan de Kapelstraat een zwaar verkeersongeval voor. Een toeschouwer klauterde over de nadarbarelen en liep tussen de aanstormende renners de straat over en werd door twee van hen gegrepen. Resultaat : twee renners smakten tegen het asfalt en de straatoverloper, de 87-jarige Jan Van De Perre uit Mortsel, werd frontaal aangereden en met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het UZA in Edegem.

De renners konden nog dezelfde avond na verzorging het ziekenhuis verlaten maar de arme man die het ongeval veroorzaakte was er niet al te best aan toe. Eerst herkende hij zijn vrouw en zoon nog, maar naarmate de dagen vorderde ging zijn toestand fysiek erg achteruit. Uiteindelijk is hij woensdag jl. in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen overleden. Hij wordt maandag e.k. in Mortsel begraven.

Dit spijtige voorval zal tot gevolg hebben dat op de komende wielerwedstrijden in Hove de veiligheidsmaatregelen extra streng zullen afgedwongen worden door de ordehandhavers. Eén dode is er één teveel !

Foto’s (c) Gazet van Hove.