Er zaten een 40-tal aanwezigen in het publiek, waar onder een volledige klas leerlingen van Regina Pacis o.l.v. hun leraar.

Geelhandlaan

Oost-west as en Geelhandlaan

Raadslid Jo Ampe (Hove Beweegt) vroeg naar de stand van zaken i.v.m. het onderzoek van de oost-west as en de heraanleg van de Geelhandlaan ? Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) : “Wat betreft de oost-west as is de betrokken firma bezig. Half oktober zouden we de eerste bevindingen moeten ontvangen. Voor de Geelhandlaan is de aanvraag voor een stedebouwkundige vergunning voor het rooien van de bomen onderweg. Normaal gezien was de gunning drie jaar geldig na een eerste gunning. De boomkap is voorzien voor begin 2015. Het voorontwerp voor oktober 2014 en het ontwerp rond februari 2015. De aanbesteding zou voor het bouwverlof van 2015 moeten plaatsvinden. De gunning start dan in oktober 2015. We hopen op het einde van de werken in november 2016.” Jo Ampe :Er is ook een probleem voor de fietsveiligheid. We hopen dat er nog voor de winter een bijschildering komt van pictogrammen op de Geelhandlaan en ook in de Kapelstraat. Dit is uiteindelijk voor twee winter geldig.” Koen Volckaerts : “We zullen dit met de technische diensten bekijken en zien wat er mogelijk is.” Raadslid Els Pauwels (CD&V) deed nog een oproep om in de Geelhandlaan, ter hoogte van het wijkparkje, extra verlichting aan te brengen want het is er vrij donker en gevaarlijk (fysieke- en verkeersveiligheid).

 

A. Rodenbachschool
A. Rodenbachschool

Albrecht Rodenbachschool

Raadslid Els Pauwels (CD&V) vroeg naar het aantal inschrijvingen in het nieuwe schooljaar, hoeveel uren er ten laste zijn van de gemeente en of het pilootproject Muzische vorming ism de Muziekacademie dit jaar nog verder loopt ? Schepen van onderwijs Arnold Herrebout (N-VA) antwoordde : “Er worden een beperkt aantal kinderen per geboortejaar toegelaten door het inschrijvingsbeleid. Het zijn er 52 per jaar, er werden er 2 geweigerd. Vorig schooljaar had de Rodenbachschool 412 leerlingen, nu 410, iets minder in het kleuteronderwijs. In de Rodenbachschool is het muziekonderricht volledig. De leerlingen doen examen waarbij ze zes jaar notenleer hebben gekregen. Dit is uitgegroeid tot een sterke troef van onze school. 65 % van de leerlingen komt uit Hove, 35% van buiten de gemeente. Voorlopige tellingen : 29 uit Mortsel, Lint 28, Boechout 12, Edegem 26, Lier 11 plus nog leerlingen uit een tiental andere gemeenten waaronder enkele Antwerpse districten. We doen altijd een beroep op het aantal uren dat door de gemeente wordt gefinancierd. Nu zijn dit er 12, voorbehouden voor turnen. De meeste onderwijzers zijn tijdelijken. Dit heeft te maken met de te volgen procedures. De bezetting van de klassen is; er zijn 8 kleuterklassen met 157 leerlingen en 12 lagere schoolklassen met 253 leerlingen, totaal 410 leerlingen. In februari 2015 hebben we de definitieve cijfers.”

5de leerjaar Rodenbachschool FT

BKO uitbreiding ?

De Buitenschoolse Kinder Opvang is een succes in Hove, het advies van de brandweer is heel positief. Per 14 leerlingen is er een passend personeelslid voorzien. Hiervoor krijgt de gemeente geen subsidie en moet dit zelf opvangen. Men onderzoekt dit via een sociale Maribel tijdens de maanden september en oktober. Begin november moet het gemeentebestuur hierrond de knopen doorhakken.

Foto’s (c) Gazet van Hove.