Op vrijdagavond 19 september was er nog een opgefokt incident door de partij Groen – de gewezen groene burgemeester Ingrid Pira woont in de vlakbij gelegen Rubenstraat – rond de wijkcross die nu naar het Fort 4 werd overgeheveld op zondagvoormiddag. Schoolkinderen van de vrije dorpsschool “De Tandem” werden voor een partijpolitieke kar gespannen.

Rommelmarkt

Zaterdagmorgen was het reeds vrij vroeg een drukke bedoeling. Rond 7.30u. was er een incident op de parking van de Carrefour aan de Liersesteenweg i.v.m. het gebruik van de parking door jaarmarktbezoekers. Wat opvalt is dat er vrij veel allochtone mensen zeer vroeg afzakken naar de jaarmarkt en dan voornamelijk naar de rommelmarkt die het grootste gedeelte van de oppervlakte van de festiviteiten beslaat. Men kan er dan nog vrij veel “koopjes” doen tegen zeer schappelijke prijzen van 1 tot 5 euro en de kwaliteit van de producten is meestal de moeite waard.

Het weer zat goed mee, dus een massale opkomst van de jaarmarkt. Tot in Hove (Leliestraat, Wouwstraat, Groenstraat, Hoverheide, De Ster) stonden de honderden auto’s geparkeerd.

De mini-kinderboerderij had ook veel succes evenals het berijden van paarden, pony’s, ezels en kamelen door de kinderen.

Op de speelplaats van De Tandem was er een wereldcafé MortselMundo opgetrokken. Overal veel volk en tevreden mensen.

Wat opviel is dat er dit jaar maar twee politieke partijen aanwezig waren met een kraampje, de N-VA als partij van de burgemeester en de socialisten, in het parochiehuis. Er zijn geen politieke zekerheden meer !

Meer dan 10.000 mensen vonden de weg naar de Mortselse jaarmarkt. En enkele groene azijnpissers blijven maar klagen …

Foto’s (c) Gazet van Hove.