Met een korte plechtigheid zette een delegatie van de zelfstandigenorganisatie UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers), sectie Zuid (= Hove, Edegem, Kontich, Lint en Boechout), onze gemeente op de UNIZO-radar. Dit is een aanmoedigingslabel die aangeeft dat de gemeente Hove wordt opgevolgd in verband met haar relaties tot de plaatselijke zelfstandige ondernemers.

De gemeente Hove heeft zich ingeschreven voor dit onderzoek. In Hove zijn zo’n 1.100 BTW-nummers geregistreerd. Soms ook slapende. Dit is vrij veel. We gaan nagaan hoe de relatie is van de zelfstandige ondernemers naar de gemeente toe; kennen ze de schepen van lokale economie ?, hoe zit het met stedebouwkundige aanvragen, hoe is de webstek van de gemeente naar de zelfstandigen toe ? Administratie ? Dit zijn allemaal vragen die voorkomen. Hiervan maken we een dossier. De antwoorden zullen we weergeven en UNIZO zal hierrond voorstellen doen naar het gemeentebestuur toe” aldus Jan Lemmens, voorzitter UNIZO Zuid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middenstanders vormen mee sociale weefsel

Volgens burgemeester Koen Volckaerts heeft de middenstand een belangrijke functie in een gemeente. “In één van onze buurgemeenten is er bijna geen middenstand. Middenstandszaken zijn ontmoetingsplaatsen voor de bevolking. Zij brengen mensen met elkaar in contact en geven zo mee vorm aan de maatschappij. Binnen 2 à 3 jaar doen we dit onderzoek terug en kunnen we een evolutie onderzoeken.”