Unieke kunstveiling ten voordele van het goede doel

Ronde Tafel 101 Lier organiseert op zaterdag 20 september e.k. een unieke schapenveiling. Twintig polyester schapen worden beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen uit Lier en omstreken. Ook de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier zetten hun schouders onder het project.

Deze schapen worden per opbod geveild in de Jezuïetenkerk in Lier, waarna een spetterende “Sheep parade Party” zal starten. Een kaart voor de hele avond kost slechts 10 euro. De bekende veilingmeester Mon Bernaerts leidt de veiling in goede banen.

Goed doel

De opbrengst gaat integraal naar Audrey, een zesjarig meisje uit Lier dat haar handjes en onderbeentjes verloor op éénjarige leeftijd na een bloedvergiftiging. De aankoop van protheses die reageren op de spierimpulsen zou een geweldige stap vooruit zijn in het leven van Audrey. Deze myo-elektronische handprotheses zijn echter zeer duur. Bovendien heeft Audrey jaarlijks vier nieuwe protheses nodig tot ze volwassen is. Daarom kijkt men uit naar uw steun. Samen met Ronde Tafel 101 Lier kan u ervoor zorgen dat Audrey haar protheses krijgt, zodat zij alle kansen krijgt net als een ander kind. Iedereen is welkom, of u nu graag wil meebieden op een van de prachtige schapen of gewoon een avondje uit wil meemaken in een uniek kader.

De avond start om 20.00u. Kaarten zijn te verkrijgen via leden van de Ronde Tafel 101 Lier of via e-post : info@sheepparade.be .

Lier, onze toeristische bondgenoot

Ronde Tafel 101 Lier

De Ronde Tafel is een vereniging van mannen jonger dan 40 jaar, gesticht in 1927 door Louis Marchesi. De eerste Ronde Tafel werd opgericht in het Engelse Norwich. Sedertdien heeft de vereniging zich voortdurend uitgebreid. Vandaag telt ze meer dan 3.000 clubs over bijna heel de wereld. In ons land verscheen Ronde Tafel in 1950. Ondertussen telt ons land 110 afdelingen. Ronde Tafel 101 Lier ontving haar charter op 3 maart 1983. Het aantal leden van RT Lier varieert tussen 15 en 20 en probeert een zo gevarieerd mogelijk aantal beroepen te omvatten.

De opbrengsten van de evenementen die Ronde Tafel 101 Lier organiseert, gaat steeds naar één of meerdere goede doelen.