Hondenpoep

Hondenpoep is de natuurlijke ontlasting van deze dieren. Volgens de Europese Wetenschappelijke Raad voor Parasieten bij Gezelschapsdieren (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) wordt in Nederland door de 1,8 miljoen aanwezige honden 145 miljoen kilo (145 ton) hondenpoep per jaar geproduceerd. Cijfers voor ons land kunnen we +/- delen door 2/3. Ook een aanzienlijk cijfer.

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van de burgers, in alle gemeenten,  omdat de stoep, de gras- en bloemperken, de openbare pleintjes en de speelplaatsen vervuild worden met hondenpoep. Volgens onderzoek ondervond in 2007 ruim een derde van de bevolking overlast van hondenpoep op straat. Het stinkt en je kan het ongewenst mee naar binnen brengen als je er in trapt. Er zitten parasieten in en het is dus een gevaar voor de volksgezondheid.

Hondenpoep_stickerDe hondenbezitters zijn verplicht de hondenpoep op te ruimen, maar velen doen dit niet, met alle vervelende gevolgen van dien.

De laatste tijd is er in Hove een verhoging van het aantal achtergelaten volume hondenpoep vast te stellen. De vakantieperiode zit er mogelijk voor een gedeelte tussen. We stellen ook vast dat we geregeld vrij jonge kinderen met een (grote) hond zien rondlopen in Hovese straten. Het is de vraag of zij op de hoogte zijn van de aanwezige reglementering aangaande het wandelen met honden op de openbare weg ?

Proper Hove HondenpoepHet is voor alle inwoners toffer als voetpaden, (speel)pleinen, parkjes, grasveldjes,… schoon en hondenpoepvrij zijn ! De gemeente legt dan ook de verantwoordelijkheid bij de baasjes van de honden voor het hondenpoepvrij houden van Hove. Het is immers aan de eigenaar van de hond om er voor te zorgen dat zijn hond zijn boodschap op de daarvoor aangewezen plaats achterlaat, óf om de hondenpoep en/of urine te verwijderen ! Hardhorige baasjes moeten dan maar voelen ! Er is nog veel werk voor de Hovese gemeenschapswachten.