Na de openingsdag op vrijdag 29 augustus heeft ook dag 2 van de zomerendfeesten in Hove gebracht wat de lokale middenstand er van gehoopt en verwacht had. Na een mindere start ’s morgens met het minder goede weer en een heuse stortbui rond 15.00u werd zaterdag van de zomerend toch nog afgesloten met veel volk en ambiance in het centrum van Hove. Er waren ook enkele solidariteitskraampjes voor het leefmilieu, de ontwikkelingssamenwerking en de Fietsersbond.

 

Opvallend was zeker de kinderdisco met Stefaan Beeldens, de vrolijke opwarming van de groep Kontrair en natuurlijk de ambiance van de Romeo’s die rond de duizend mensen op de been bracht in op het kruispunt Kapelstraat/Sint-Laureysplein. Vele vrouwen konden “zich niet inhouden” voor de Romeo’s …

Burgemeester Koen Volckaerts kreeg ook een emmer ijskoud water over zich heen in de campagne tegen de ALS-spierziekte.

Ook het schitterende verjaardagvuurwerk was meer dan een schot in de roos.

Dag 3 van dit feestweekend in Hove is weg gelegd voor de sportievelingen, met de wielerhoogdag in Hove en Lint. Om 9.30u is er de start van de ING family cycling tour ten voordele van kindercardiologie in het UZ in Leuven. Ze kregen kort na de start al af te rekenen met regen en een flinke onweersbui.

Om 12.30u is er de 9e Vlaamse pijl der nieuwelingen, om 14.30u de publiciteitscaravan met deelname van oldtimers en om 16.00u. de 12e ster der Beloften die uitgebreid is met elite renners zonder contract. Hovenaar Walt De Winter, die al winnaar was van de ster der beloften in 2008, zal voor de laatste keer in zijn loopbaan aan de start staan in een wielerwedstrijd.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – “de vrije radio voor Hove en omgeving”.