In Nederland moet de paarse regering (sociaal-democraten en liberalen) ook fors bezuinigen. Maar de Nederlanders hebben het al begrepen. Het is te zien hoe de toekomstige “Zweedse coalitie” in België het er zal van afbrengen ? Hebben zijn het ook begrepen ?

In de stad Rotterdam moeten alle stempelaars een dag per week werken voor het stadsbestuur, willen zij nog een uitkering krijgen ! Doen ze dit om één of andere reden niet, dan krijgen ze geen uitkering meer !

De stad Rotterdam wenst gemakzuchtige inwoners niet verder te vergoeden om dagenlang niets te doen voor de maatschappij die hun uitkering uiteindelijk betaalt via belastingen en sociale bijdragen.
Volgens het stadsbestuur leidt dit bij langdurige werklozen tot werkonbekwaamheid

Volgens de autoriteiten van Rotterdam worden ze een dag per week tewerkgesteld in het onderhoud van de wegen, openbare parken en groenvoorzieningen.

Moeders waarvan hun kinderen op school zijn, kunnen in deze school een handje toesteken. Uitvluchten als rugpijn, geen oppas voor de kinderen, mijn kat is ziek, enz … worden niet aanvaard. De mentaliteit van een groot aantal  werklozen moet veranderen. Ze moeten zich leren inzetten voor de maatschappij die hen betaalt.

Wie een aangeboden job weigert, verliest zijn volledige uitkering ! Er zijn ook regelmatig cursussen waar werklozen verplicht moeten aan deelnemen. Alles gebeurt uitsluitend in het Nederlands.
De stad Rotterdam kan zich geen gratis taallessen meer veroorloven.
Ze moeten op hun werk maar Nederlands leren of voor ze naar Nederland migreren !

Geld euro's

Mooie resultaten

Op zeer korte tijd heeft 40 % van de Rotterdamse werklozen al een job gevonden ! Een aantal anderen staan op het punt een job te vinden na een korte bijscholing.

Er zijn er ook die hun leefloon verloren, omdat ze niet wilden deelnemen aan het nieuwe systeem. Zij verhuisden onmiddellijk naar België of Frankrijk, waar ze een leefloon en kindergeld krijgen aangeboden zonder en een daadwerkelijke inspanning voor te moeten leveren. Het waren meestal geen autochtone Nederlanders.

Wat ook opmerkelijk is, Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam is van Marokkaanse afkomst, lid van de sociaal-democratische PVDA (Partij van de Arbeid) en hij staat voor 100% achter dit project, samen met het overgrote gedeelte van de Nederlandse bevolking.

Aangezien hij zijn eigen volk heel goed kent , veroordeelt hij diegenen die de waarden, wetten en cultuur van Nederland niet aanvaarden.

Hopelijk kan de toekomstige “Zweedse” federale coalitie hier in België ook eens een voorbeeld aan de stad Rotterdam nemen !