De lokale afdeling Rode Kruis Hove-Lint heeft een nieuw Snel Interventie Voertuig.

Deze moderne Renault Espace zal ingezet worden voor de rampenwerking en preventieve acties.

Het voertuig is sinds kort een opvallende verschijning in het Lintse straatbeeld.

Deze investering is de tweede grote in rij sinds de inhuldiging verleden jaar op 14 september van het nieuwe thuis van Rode Kruis Hove-Lint  ‘De Pleister’ aan de Duffelsesteenweg 65 in Lint door provincie gouverneur Cathy Berx en de burgemeesters van Lint en Hove.

Het is de bedoeling het voertuig in te zetten bij mogelijke rampen en ongevallen maar ook om de vrijwilligers comfortabel naar grote manifestaties en evenementen te brengen als Rock Werchter, Summer festival en Laundry Day in Antwerpen, allerhande concerten in het Antwerpse Sportpaleis en het Sfinksfestival in Boechout. Op deze laatste in juli is het voertuig trouwens voor de eerste keer ingezet.

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Het gloednieuwe voertuig zal komend weekend tentoon gesteld worden tijdens de ZomerEnd feesten op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus in Hove.

Op zondag 21 september zullen tijdens het Suikerenzondag feest in Lint rond 16.30 uur de vrijwilligers in samenwerking met onder meer de brandweer van Edegem, voorpost Lint een evacuatie houden van een gewond persoon.

Redactie.