De Koninklijke Hovese Vitesse Club organiseert op zondag 31 augustus de twaalfde editie van de Wielerhoogdag.

 

Familiale fietstocht

Iedereen kan deelnemen aan de 10de ING Family Cycling Tour, die stipt om 9.30 uur vertrekt in Hove-centrum. Ook dit jaar wordt gefietst voor het goede doel, namelijk de afdeling Kindercardiologie van het UZ Leuven. De totale afstand over twee ronden bedraagt ongeveer 22 kilometer en kan door jong en oud afgewerkt worden. De tocht wordt afgelegd onder begeleiding van ordediensten en veiligheidspersoneel en in aanwezigheid van een eregast. Inschrijven voor deze fietstocht kan bij dagbladhandel Punt Komma, Kapelstraat 79 Hove of brasserie De Vondeling, Koning Albertstraat 19 Lint. Schrijf je vooraf in dan betaal je 2 EUR, de dag zelf is het 3 EUR. Deze deelnamegelden gaan integraal naar het goede doel. De deelnemers van Lint vervoegen de karavaan om 9.45 uur aan de kerk in Lint.

 

9de Vlaamse Pijl der Nieuwelingen (12.30 uur)

Deze wielerwedstrijd voor internationale nieuwelingen betreft de 5de Ereprijs Géry Verlinden en loopt over zes ronden met een totale afstand van 65,4 kilometer met officieel vertrek en aankomst aan brasserie De Vondeling in Lint-centrum.

 

Publiciteitskaravaan

Old-timersTussen de twee wedstrijden wordt door de sponsors een publiciteitskaravaan gereden die ieder jaar een groot succes kent. De deelnemers vertrekken stipt in Hove om 14.30 uur en de sponsors die deelnemen aan het VIP-gebeuren in Lint kunnen daar invoegen.

 

12de Ster der Beloften (16 uur)

Deze wedstrijd voor internationale beloften en (nieuw) eliterenners zonder contract is de 48ste Ereprijs René Voorspools en wordt gereden over elf ronden met een totale afstand van 119,9 kilometer. Het vertrek is aan het Sint-Laureysplein met aankomst in de Kapelstraat in Hove-centrum.

Die dag zal het verkeer om veiligheidsredenen de nodige omleidingen moeten volgen. Daarom een overzicht van het parcours : voor de wedstrijd in Lint : Koning Albertstraat (vertrek), Van Putlei, Kontichsesteenweg, Mortelstuk, Liersebaan, Kauwlei, Ooststatiestraat, Koning Astridlaan, Bautersemstraat, Beukenlaan, Vredestraat, Eikenstraat, Dennenlaan, J.F. Gellyncklaan, Mechelsesteenweg, Edegemsestraat, Kapelstraat, Sint-Laureysplein, Lintsesteenweg, Statiestraat en Koning Albertstraat (aankomst); voor de wedstrijd in Hove : hetzelfde parcours, maar met start op het Sint-Laureysplein en aankomst in de Kapelstraat. Het verkeer mag slechts rijden in de richting die ook de renners in de wedstrijd afleggen.

www.hovesevitesseclub.bewww.uzleuven.be/kindercardiologie