Fietstocht omgeving Ronquières

De KWB-Hove organiseert op zaterdag 23 augustus een fietstocht van Oisquercq naar Ronquières en terug.  Ongeveer 40 kilometer fietsen ze langs smalle verkeersluwe wegen, kasseiwegen, geasfalteerde boswegen en er zijn enkele kleine klimmetjes bij.  Onderweg genieten ze van schitterende panorama’s en passeren ze het hellend vlak van Ronquières. Vertrek aan de sporthal in Hove om 11 uur met fiets op de wagen, voorzien van picknick, drank, regenkledij, …

Meer info bij Jef Corsmit, tel. 03 / 455 93 64

 

Fietsen in de regio

OKRA-Hove organiseert op maandag 25 augustus 2014 een fietstocht in onze regio. Men vertrekt om 13.30u. aan DC “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 in Hove. Verdere inlichtingen op tel. 03 / 455.35.68.

 

Volksdansen

Volkskunstgroep Tijl en Nele organiseert op dinsdag 26 augustus 2014 van 19.30 uur tot 21.30 uur een oefenstonde volksdansen in het Dienstencentrum “Ten Hove” aan de René Verbeecklaan 3 in Hove. Iedereen is van harte welkom om eens te komen oefenen. Verdere info bij Geert Buys, tel. 0476 / 22 72 63.

 

Skate-initiatie voor 13-15 jarigen

De Hovese Jeugddienst organiseert op donderdag 28 augustus van 14.00u. tot 16.00u. een skate-initiatie voor 13 tot 15 jarigen in het skatepark aan het gemeentepark van Hove.  Deelnameprijs : 5 euro. Heb je nog nooit op een skateboard gestaan of ben je een ervaren skater die nog wat tips wil ? Je bent van harte welkom ! Je kan bij ons (bij)leren op een ongedwongen, niet-schoolse manier, aangepast aan je niveau. Samen skaten met ’the big smile’ ! Extra bescherming mag je meebrengen. Verdere info op tel. 03 / 454 38 97, e-mail: jeugddienst@hove.be

 

ZomerEnd Feesten 2014

Op vrijdag 29 augustus, zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus zijn het weer Zomerendfeesten in Hove.

Het volledige programma van de 40ste ZomerEnd Feesten kunt u HIER terugvinden.

 

Ladies Night Hove

Middenstand Hove organiseert op vrijdag 29 augustus 2014 tijdens de ZomerEnd Feesten Hove van 19.00 tot 22.00 uur een TOP-Ladies night ! Plaats van afspraak ? Hove centrum, Sint-Laureysplein. Wat valt er te beleven ? Gratis kleur- en stijladvies, gratis goodie bag bij deelname aan een van de workshops of bij aankoop van 15 EUR bij de deelnemende handelaars. Talloze workshops : bloemschikken, juwelen maken met Swarovski-kristallen, confituur maken, koken met glutenvrije granen (quinoa, amaranth, boekweit,…), opsteekkapsels,… Optreden van Ladies of the Fifties en Dancefloor Monkeys. Kortom : het wordt een Topavond, waar je zeker bij moet zijn !

 

KWB op ZomerEnd Feesten

Ook dit jaar zal de KWB Hove op de ZomerEnd Feesten van vrijdag 29 augustus tot zaterdag 30 augustus 2014 aanwezig zijn en wel in zaal 1 van ‘De Markgraaf’, zoals ze dat de laatste jaren gewoon zijn. Koffie, thee, frisdrank, een wijntje, … en natuurlijk de Hoofse Gaffel ! Iedereen van harte welkom !

 

Kunsttentoonstelling in Sint-Laurentiuskerk

Sint Laurentiuskerk HoveNa het succes van verleden jaar zal de Sint-Laurentiusparochie ook dit jaar haar mooie kerk openstellen voor de cultuur gedurende de Hovense ZomerEnd Feesten van vrijdag 29 tot  zondag 31 augustus. Paul Nellens, een in Groot-Brittannië geboren Wilrijkse aquarelschilder, zal er een twintigtal van zijn schilderwerken tentoonstellen. Zijn kunstwerken werden al voor verschillende nationale en internationale kunsttentoonstellingen geselecteerd en hebben onderscheidingen gekregen, namelijk op deze van de Lions Club Voorkempen. Misschien heb je sommige werken van Paul Nellens al ontdekt in het Huis Hellemans in Edegem in 2010. Ontvlucht even de drukte in de straten van Hove gedurende de ZomerEnd Feesten en kom tot rust in de kerk om deze kleurvolle aquarellen te bewonderen. Met een beetje geluk zal de aquarellist je persoonlijk zijn werken voorstellen. De tentoonstelling is open op vrijdag 29 augustus van 18 tot 21 uur,  op zaterdag 30 augustus van 10 tot 18 uur en van 19 tot 21 uur en op zondag 31 augustus van 11 tot 13 uur. De toegang is gratis en het parochieteam heet je van harte welkom.

 

Wielerhoogdag in Hove en Lint

De Koninklijke Hovese Vitesse Club organiseert op zondag 31 augustus de twaalfde editie van de Wielerhoogdag.

  • Familiale fietstocht
  • 9de Vlaamse Pijl der Nieuwelingen (12.30 uur)
  • 12de Ster der Beloften (16 uur)

 

Baravan tijdens wielerwedstrijd

Tijdens de wielerwedstrijd op zondag 31 augustus staat de Baravan ter hoogte van de Jan Frans Gellyncklaan 172 en dit van 14.00u. tot 20.00u. Op elke Baravan is iedereen welkom voor een gezellige babbel en een drankje.