Verdachte van woninginbraken opgepakt in Hove

Op 14/08/2014 rond 05.30u beperkten onze diensten een man te Hove die zich verdacht gedroeg. De interventieploeg controleerde betrokkene die geen zinnige uitleg kon geven van zijn aanwezigheid. Tijdens de interpellatie hoorden de vaststellers glasgerinkel in de buurt. Ondertussen kwam er reeds een tweede interventieploeg ter plaatse die nazicht deed. Onmiddellijk na de feiten zagen vaststellers dat er 2 personen de straat overliepen waarbij zij een oranje ijzeren voorwerp lieten vallen. Bij nader toezien bleek dit een koevoet waarmee betrokkenen poogden een raam open te breken. De opgepakte verdachte van Albanese nationaliteit stond vermoedelijk op de uitkijk voor zijn 2 kompanen. De 2 andere verdachten zijn nog steeds voortvluchtig. De politiezone HEKLA voert het verder onderzoek uit.

 

Resultaten verkeersactie van 13 augustus 2014

Op 13 augustus 2014 organiseerde HEKLA een verkeers-actie te Hove, Lint en Aartselaar. Er werden 108 voertuigen gecontroleerd. 1 bestuurder was niet in orde met zijn vervoersvergunning, er werden 4 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld en 2 bestuurders ontvingen een proces-verbaal voor het gsm-gebruik in de wagen.

 

Beep! Beep! Boem! Boem!beep beep

Het BIVV lanceert ‘Beep! Beep! Boem! Boem!’ een nieuwe campagne die bestuurders moet ontraden te gsm’ en alsook sms’ en achter het stuur. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’ en alsook sms’ en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter. Een smartphone achter het stuur ? Wat kan je doen om eraan te weerstaan ? Enkele tips & trucs :

  • Biep Biep! Een binnenkomend sms’je ? Ze kunnen wel even wachten totdat je veilig aan de kant van de weg staat;
  • Zet de beltoon uit om niet in de verleiding te komen. ANTICIPEER.
  • Doe al die dringende telefoontjes nog voor je vertrekt;
  • Misschien rijdt er wel iemand met je mee in de auto ? Zorg er dan voor dat hij/zij jouw oproepen en sms’en kan behandelen;
  • Ben je zeker dat je niet aan de verleiding zal kunnen weerstaan ? Voorzie dan een handsfree kit in jouw voertuig;
  • Blijf cool! De wereld zal niet vergaan omdat je niet direct die ene sms of e-mail beantwoordt;
  • Activeer de ‘Niet storen’ modus op je smartphone.

Promofilmpje: http://youtu.be/HKbLArTJLZg

HEKLA houdt verhoogd toezicht dus voorkom onveilige situaties én een onnodige boete. Ontdek alles over deze campagne op www.bivv.be. Telefoon achter het stuur ? Hoeveel kost dat ?

p1040684

Resultaten inbraakpreventie- en BOB-actie van 5 augustus 2014

Op 5 augustus 2014 organiseerde HEKLA een gecombineerde inbraakpreventieactie, WIDCA (Woning Inbraken Door Controles Aanpakken), met een BOB-actie. Dit betrof een gecoördineerde actie waarbij extra inspecteurs op verschillende inbraakgevoelige invalswegen in onze zone worden ingezet met het oog op het voorkomen van diefstallen in woningen. Er werd eveneens gecontroleerd of de bestuurders een glaasje te veel hadden gedronken. Er werd gecontroleerd te Kontich op de Expresweg en te Aartselaar op de Boomsesteenweg. Er werden 83 voertuigen gecontroleerd. 71 voertuigen en 109 personen werden in onze politiedatabanken nagekeken. Er werden 3 processen-verbaal betreffende inbreuken op de wetgeving inzake het verblijf van vreemdelingen opgesteld, 1 proces-verbaal voor verdachte handelingen en 1 voor drugsbezit, 3 processen-verbaal voor verkeersinbreuken, 2 onmiddellijke inningen en 2 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. In het kader van de BOB-campagne werden eveneens 83 ademtesten afgenomen. In samenwerking met de politiezone Rupel werd een voertuig met nummerplaatherkenning ingezet. Er werden 3.725 nummerplaten gecontroleerd.

 

Inbraakpreventieacties lonen

Uit een stand van zaken van de diefstallen in woningen blijkt dat het aantal woninginbraken een dalende trend vertonen. Deze dalende trend is reeds enkele jaren bezig maar uit de laatste cijfers van dit jaar blijkt dat er voor het eerst in HEKLA meer pogingen dan voltrokken inbraken worden vastgesteld. Een mogelijke verklaring is het feit dat de politie meer inbraakpreventieacties houdt waardoor dit potentiële inbrekers afschrikt of dat de mensen zich bewuster worden van de woninginbraken en ze meer preventieve maatregelen gaan nemen. Hoe dan ook, wij hopen deze positieve tendens te kunnen bestendigen.

Verdere info op www.hekla.be.