Op vrijdag 29 augustus, zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus zijn het weer Zomerendfeesten in Hove.

 

Vrijdag 29 augustus 2014

19.00 uur : feestelijke opening met reus Peer De Garde en kinderstoet met versierde fietsjes

19.00 uur : NIEUW: Ladies Night op het Sint-Laureysplein

De Middenstandsvereniging Hove organiseert op vrijdag 29 augustus tijdens de ZomerEnd Feesten van 19 tot 22 uur een TOP-Ladies Night. Wat valt er te beleven? Gratis kleur- en stijladvies, gratis goodie bag bij deelname aan een van de workshops of bij aankoop van 15 EUR bij de deelnemende handelaars. Talloze workshops: bloemschikken, juwelen maken met Swarovski-kristallen, confituur maken, koken met glutenvrije granen, opsteekkapsels,… Kortom: het wordt een topavond, waar je zeker bij moet zijn!

20 uur : optreden Ladies of the Fifties

Affiche zomerendfeesten 2014 mid-res-01Beleef samen met vier zangeressen en zes muzikanten de hoogtepunten uit de muziek van de jaren 50. Alle grote hits van gevierde fiftieszangeressen komen aan bod in deze nostalgische liveshow. Ladies of the Fifties zijn Maria Plessers, Elke Buyle, Annique Janissen en Tine Truwant. Ze stonden al samen op de planken in de hitmusical ‘Oliver’ en zijn door hun mix van verschillende zangstijlen de perfecte combinatie om de jaren 50 terug te laten herleven.

22 uur : optreden Dancefloor Monkeys

 

 

Zaterdag 30 augustus 2014

8 uur : rommelmarkt kerkplein en Mortselsesteenweg

Inschrijven bij dagbladhandel Punt Komma, Kapelstraat 79.

10-12 uur : straattekenen met stoepkrijt

Sprookjesvertellingen

Om 12, 14 en 16 uur worden verhalen verteld in het Sprookjeshuisje.

12 uur : straatanimatie met street bands, Arlekino en Ropeskipping Edegem.

16 uur : optreden Morpheus

Morpheus (uit Hove) staat voor stevige gitaren (Jan Verhoeven), dreunende drums (Steven Baeten) en bovenal de geweldige stem van Geertje Helsen (basgitaar). Dit ondersteund door de melodische solos van Yves Van Dorsselaer. Ondertussen is het bewijs geleverd met de debuut EP ‘Last Man Standing’. Live zijn ze op zijn minst explosief te noemen.staat voor stevige gitaren, dreunende drums en bovenal de geweldige stem van Geertje Helsen. Dit uiteraard nog steeds ondersteund door de melodische solos van Yves Van Dorsselaer.
18.30 uur : De handjes-in-de-lucht-Kinderdisco Show

De Super Stefan Disco is de kidsdisco die kinderen en ouder(s) trakteert op een unieke belevenis. Kijk op www.handjesindelucht.be voor meer info.

19.30 uur : dansgroep Arlekino

Dansstudio Arlekino is een dansschool met afdelingen in Hove, Antwerpen en Wilrijk. Zij bieden danslessen aan voor kleuters (vanaf 3 jaar), kinderen, jongeren en volwassenen van alle niveaus. Op het programma staan kleuterdans, prédans, klassiek ballet, modern/hedendaagse dans, jazz dance, hip hop, breakdance, pointes en choreografie.

21 uur : optreden Kontrair

Kontrair is een coverband die zich de voorbije jaren heeft toegelegd op het Nederlandstalige lied. Niet om de beste covergroep te worden maar om ieder publiek te verrassen met een finesse en enthousiasme die iedereen zal bijblijven. Deze vijf heren zetten al menig podia in vuur en vlam op allerlei festivals, bedrijfsevents, dorpsfeesten, familiefeesten, kermissen, kroegentochten en in cafés over gans het Vlaamse land. Laat jij je ook graag non-stop meeslepen met hun aanstekelijke medleys en covers van deze tijdloze muziek?

22.30 uur : optreden De Romeo’s

Davy Gillis, Chris Van Tongelen en Gunther Levi staan al meer dan tien jaar als De Romeo’s op de planken en zijn geliefd in heel Vlaanderen. Overal waar de drie heren, bij voorkeur in maatpak, zich vertonen, wordt een feestje gebouwd.

23.15 uur : verjaardagsvuurwerk

23.30 uur : Hoofse Party met DJ Tom & Friends