De Global Craft Beer Awards is een internationale bierwedstrijd die eind juli doorging in de Duitse hoofdstad Berlijn. De jury bestaat enkel uit brouwers. Het Hovese Seefbier won er een gouden medaille.

seefbier etiketSeefbier is het historische streekbier van Antwerpen, en werd gebrouwen door tientallen brouwerijen in en rond de stad. Het was meer dan een eeuw het meest gedronken bier van Antwerpen en zo populair dat de wijk Seefhoek er naar genoemd werd. Het bier verdween na WO I. Het recept werd bijna een eeuw verloren gewaand, tot het teruggevonden werd en het bier opnieuw gebrouwen werd.

Het bier werd voorgesteld op het Antwerps stadhuis in maart 2012. Het initiatief kwam van Hovenaar Johan van Dyck die de Antwerpse Brouw Compagnie (ABC) had opgericht om verdwenen bieren terug nieuw leven in te blazen. Vandaag wordt het Seefbier nog gebrouwen bij brouwerij Roman in Oudenaarde. Het is de bedoeling van ABC om op termijn een eigen brouwerij neer te zetten in Hove of omgeving.

Eerder won het Seefbier al goud op de “World Beer Cup” in de Verenigde Staten van Amerika en de “World Beer Awards” in Groot-Brittannië .

Proficiat aan Johan en zijn team ! Doe zo voort ! Hove staat achter u !

Lees ons eerder artikel over seefbier : http://www.gazetvanhove.be/2014/04/12/seefbier-groeit-vanuit-hove/