sfinks logoHet vierdaagse gratis Sfinks Mixed festival in Boechout is deze zomer reeds toe aan zijn 39ste editie. Het festival staat gekend voor zijn eigenzinnig en avontuurlijk muzikaal aanbod en feestelijk randprogramma waarmee het bruggen naar andere culturen slaat. Reeds sinds 1975 zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië). Na een geslaagde eerste gratis editie vorig jaar, is het festival ook in 2014 gratis.

Naar goede gewoonte brengt Sfinks Mixed ook dit jaar een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen : jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers. Extra inzet gaat naar o.a. het kinderprogramma, de beleving van feest en dans en duurzaamheid.

P1030457

Op Sfinks ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij, verspreid over maar liefst vier podia : de Concerttent, de Clubtent, de Anderland en het gloednieuwe DJ podium The Urban Mad. Muziek die je spontaan doet dansen, intieme luisterconcerten, de beste DJ’s van het moment, Sfinks Mixed heeft het allemaal. Kinderen krijgen zelfs hun eigen festival in de Kidz Village !

En dat is niet alles. Op de festivalweide kom je de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen, op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld en in de Praatbarak vertellen artiesten je verhalen over hun land, cultuur en leven.

Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. Naast onze festivalbars vind je op Sfinks een feestelijke cocktailbar en de gezellige Bar Mediterranée met heerlijke wijnen, sprankelende cava en de beste tapas. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wokgerechten, sushi en kefta. Onze maaltijden zijn ter plekke gemaakt met lokale dagverse producten.

Bovendien is Sfinks ook nog eens makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

P1030454

Openingsuren

Sfinks Mixed 2014 gaat door van donderdag 24 tot en met zondag 27 juli.

Deuren U kunt binnenkomen tot Sluitingsuur
Donderdag 24 juli 16 uur 1.30 uur 2.30 uur
Vrijdag 25 juli 16 uur 1.30 uur 2.30 uur
Zaterdag 26 juli 11 uur 3 uur 5.30 uur
Zondag 27 juli 11 uur 23 uur 1 uur

 

Op het festivalterrein
Om Sfinks Mixed 2014 voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele huisregels. Honden en andere dieren, glas, blik, wapens, scherpe voorwerpen en professionele geluid- en filmapparaten zijn niet toegelaten op het festivalterrein. Een volledig overzicht van onze richtlijnen kan je terugvinden onder ‘Praktisch’ bij ‘Huisregels’. Gelieve hier vooraf rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

P1030449

Eten en drinken

Tijdens het Sfinks Mixed festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden.

Wereldkeuken en bars
De horeca van Sfinks Mixed festival is een buitenbeentje. We besteden niets uit en bereiden als onze maaltijden ter plekke met lokale dagverse producten. Daardoor is alles super vers en kunnen we alles op kwaliteit controleren. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wokgerechten, sushi en kefta.

Onze festivalbars vind je bij de Concerttent en op de wereldculturenmarkt. Daarnaast is er ook de feestelijke Havana Club cocktailbar met exotische mengelingen en de gezellige Bar Mediterranée met koffie, thee, heerlijke wijnen, sprankelende cava en de beste tapas. Ook in de Kidz bar in de Kidz Village is er een aangepaste kaart, voor de kleinsten.

P1030458

Drank- en eetbonnen
Zowel drank als eten betaal je met bonnen en 1 bon kost je € 2,5.
Je kan op twee manieren bonnen kopen :
– aan de drie loketten op het festivalterrein (cash of met betaalkaart)
– op voorhand via www.sherpa.be

Sinds vorig jaar is Sfinks Mixed festival gratis en is het niet meer toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen.

 

Vooraf kopen ?
Via www.sherpa.be kan je op voorhand bonnen kopen (per voucher van 10 bonnen en aan € 25 per voucher). Zo vermijd je wachttijden aan de loketten op het festivalterrein. Je kan kiezen tussen vouchers voor één van de vier festivaldagen, of één voucher voor alle dagen. Met de bonnen van een voucher kan je alle dagen betalen.

Voor iedereen is de toegang op Sfinks Mixed festival gratis, ook als je geen bonnen vooraf koopt. Echter, wanneer het festivalterrein zijn maximale capaciteit heeft bereikt, moet je wachten tot er terug plaats is vrijgekomen om binnen te mogen. Als je vooraf een voucher kocht kan je, voor de dag(en) dat je voucher geldt, gegarandeerd op elk moment het terrein betreden. Bij aankomst op het festival, wissel je de voucher in voor consumptiebonnen en ontvang je een polsbandje dat je deze toegang tot het festivalterrein garandeert. Kinderen onder de 14 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene met voucher altijd binnen, voor hen hoef je dus geen voucher aan te schaffen om gegarandeerde toegang te verzekeren.

 

Markt

Op de kleurrijke wereldculturenmarkt van Sfinks Mixed festival vind je spulletjes uit alle hoeken van de wereld en informatie over humanitaire organisaties en hun projecten verspreid over de wereld.

Vul je nieuwe outfit aan met exotische accessoires als juwelen, tasjes, sjaaltjes, petjes en sandalen of haal een gezellige wereldsfeer in huis met een originele lamp, wanddoek of tagine. Ontdek er ook bijzondere instrumenten en niet alledaags speelgoed voor je kinderen.

Sfinks Mixed wereldculturenmarkt
Donderdag 24 en vrijdag 25 juli van 16 tot 24 uur
Zaterdag 26 juli van 11 tot 2 uur ‘s nachts
Zondag 27 juli van 11 tot 24 uur

Wil jij met je eigen stand op de markt staan ?
Tel: +32 (0)3 455 69 44
E-mail: markt@sfinks.be

 

Verdere inlichtingen :

Sfinks Animatie vzw
Heuvelstraat,  45
2530     Boechout

Tel: +32 (0)3 455 69 44
Fax: +32 (0)3 454 11 62
E-mail: info@sfinks.be – net : www.sfinks.be .

Coördinatie & artiesten
Patrick De Groote : patrick@sfinks.be