Ontdek de natuur in ’t stad !

Deze zomer, nog tot eind september, organiseren zeven Antwerpse Natuurpunt-afdelingen een grootse ledenwerfcampagne. Afdeling Land van Reyen trekt graag mee aan de kar.

natuurpunt logoVandaag zijn er bijna 92.000 gezinnen lid van Natuurpunt. Met de slogan “Ontdek de natuur in ’t stad” willen we vertellen dat er zeker ook natuur in de stad te ontdekken valt en dat er heel wat plaatsen dichtbij zijn, waar je kan genieten, uitblazen en bewegen. Alleen, met z’n tweetjes, of met de kinderen.

Gratis Antwerpse wandelgids !

Speciaal voor deze campagne maakte Natuurpunt een kleine nieuwe wandelgids met zeven Antwerpse wandelingen. Nieuwe leden die vanaf nu aansluiten, ontvangen deze gids om alvast in eigen buurt op ontdekking te gaan. Natuurpunt Land van Reyen staat er ook in met een prachtige wandeling in het natuurgebied Klein-Zwitserland.

Ook jij kan helpen.

Speur mee naar nieuwe leden. Wie lid wordt vanaf 1 juli is dat meteen tot eind 2015 ! Een mooi cadeau voor een verjaardag, een jubileum of voor de Antwerpse Moederdag op 15 augustus.
Jij als Natuurpunt-promotor krijgt ook de gratis Antwerpse wandelgids en je maakt bovendien kans op een mooie prijs !

Natuurpunt opent pop-up store in de KBC-toren in de “Koekenstad”

Van 5 juli tot 30 augustus houdt Natuurpunt een pop-up store open op de Meir. Deze winkel zal een groot aanbod aan natuurbelevingsproducten bieden zoals boeken, optiek, excursiemateriaal, cadeautjes, enz. Iedereen is er welkom voor een “jat” koffie en een korte voorstelling van alle natuurgebieden in de buurt.
Ook staat de tentoonstelling “Natuur vanuit de hemel” in de kijker in deze winkel : een totaal andere dimensie van natuurbeleving, die je meeneemt naar de mooiste natuurgebieden in Vlaanderen.

Mis het slotevenement niet

Deze zomercampagne van Natuurpunt wordt afgerond met een feestelijk slotmoment aan ‘t Steen op 28 september 2014. Via een boottocht op de Schelde kom je aan de Hobokense Polder voor heel wat begeleide wandelingen.

uilenbos

Hobokense Polder

De Hobokense Polder omvat zowat 170 ha prachtige natuur en is gelegen tussen de Schelde, de dichtbevolkte uitlopers van de stad Antwerpen, de woonkern van Hoboken en de industrie van Petroleum-Zuid. Het gebied is één van de laatste stukjes natuur aan de zuidkant van de Antwerpse agglomeratie. De polders werden in de jaren zestig opgehoogd, maar het is heerlijk wandelen in de nieuwe natuur die daarna ontstond. Op de lager gelegen delen zijn ondiepe plassen ontstaan met rietkragen, moerassen en wilgenbroekbossen. Op de hoger gelegen delen vinden we graslanden, ruigten en wilgenstruwelen. Al deze biotopen zijn spontaan tot stand gekomen. Dergelijke verscheidenheid zorgt voor een aangename variatie in het landschap en voor een onverwacht grote rijkdom aan dieren en planten. Dankzij de vele plassen en sloten komen er verscheidene amfibieën voor zoals groene kikker, bruine kikker, pad, alpenwatersalamander en kleine watersalamander.

Meer info op www.natuurpunt.be/antwerpen

natuurpunt