Het WK voetbal zit er op voor de “Rode Duivels”. Hun exotisch uitstapje naar Brazilië zal hen zeker niet armer hebben gemaakt.

Logo_wk2014[1]Een overzicht van de 10 best betaalde Rode Duivels :

  1. Vincent Kompany (Manchester City) : 13,2 miljoen euro/jaar
  2. Eden Hazard (Chelsea) : 7 miljoen euro/jaar
  3. Marouane Fellaini (Manchester United) : 5,2 miljoen euro/jaar bij Everton
  4. Daniel Van Buyten (Bayern München) : 4,5 miljoen euro/jaar
  5. Thomas Vermaelen (Arsenal) : 4,2 miljoen euro/jaar
  6. Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) : 3,6 miljoen euro/jaar
  7. Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur) : 3,5 miljoen euro/jaar
  8. Kevin Mirallas (Everton) : 3,4 miljoen euro/jaar
  9. Witsel (Zenit St-Petersburg) : 3 miljoen euro/jaar
  10. Nicolas Lombaerts (Zenit St-Petersburg) : 2,3 miljoen euro/jaar

Kwalificatiepremie

De kwalificatie van de Rode Duivels voor het WK in Brazilië levert hen bovendien een aardig ‘zakcentje’ op. Iedere speler van de nationale ploeg krijgt maximaal 200.000 euro van de voetbalbond, een kwalificatiepremie die maar liefst 10 keer hoger ligt dan wat spelers elf jaar geleden kregen voor het WK in Japan en Zuid-Korea.

Niet elke Rode Duivel ontvangt echter evenveel, de vergoedingen worden toegekend via een verdeelsleutel. Spelers die altijd geselecteerd werden, krijgen een groter bedrag dan wie er maar af en toe bij was en inviel. Bovenop deze premie worden de basisspelers trouwens ook beloond per gewonnen match, waarvoor ze 8.000 euro krijgen. Een gelijkspel is goed voor 4.000 euro. Gezien hun indrukwekkende parcours kunnen zij dus rekenen op een behoorlijk extraatje. (Bron : Belgianfootball.be & Nieuwsblad.be)

WK poster MAESEn de helft van die dik betaalde spelers in bovenstaande lijst weigert ook maar één woord Nederlands te spreken … of is er onbekwaam voor. Nietwaar Hazard, Fellaini, Van Buyten, Mirallas, Witsel ??? Van onze derde landstaal, het Duits, nog gezwegen.

De Vlaamse knechten mogen fier zijn om te supporteren voor die Vlaminghaters, waarvan de minst betaalde Rode Duivel nog steeds 4 keer het jaarloon ontvangt van de federale eerste minister.

“Brood en spelen doet de zotten nog altijd in vreugde leven.” Julius Caesar had 2.000 jaar geleden reeds gelijk.