Kapsalon ‘Foma’ aan de Kapelstraat 15 in Hove – vlak over het Kostershuisje – doet definitief de deuren dicht. Kapper Marcel (officieel Marcel Robrechts) opende een kapsalon in 1969 aan het Sint-Laureysplein in Hove. Een goede twintig jaar later verhuisde hij naar het pand aan de Kapelstraat. De zaak zat steeds vol mannenvolk, want de tarieven waren eerder aan de goedkope kant. Gewoon knippen en geen moderne supplementen die de rekening omhoog drijven.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marcel is een geboren Lierenaar en woont vandaag in Mechelen. Zijn vader had ook een kapperszaak in de Pallieterstad en Marcel wilde in zijn voetsporen treden. Eerst werkte hij een tijdje in een kapperszaak in Deurne en nadien vond hij de mogelijkheid om een zaak te beginnen in Hove. Marcel zag in de loop der jaren de helft van de mannelijke Hovenaars bij hem passeren. Hij kent dus veel nieuwsjes en sterke verhalen over Hove en zijn inwoners. Misschien tijd om eens een gefantaseerde roman te schrijven met Hove in het middelpunt van het script ?

Binnenkort wordt Marcel 68 jaar, hij deed er dus nog drie jaar bij dan de officiële pensioensleeftijd. Hij zal zich niet vervelen want gaat nu meer tijd spenderen aan zijn hobbies  vissen, wandelen, fietsen en op reis gaan. Recent was hij nog in Griekenland en Spanje. Marcel heeft ook een verzameling oude legeruniformen en sabels.

Het betreffende pand zal verkocht worden.

Op de afscheidsreceptie waren er vele trouwe klanten aanwezig. Ze haalden sterke verhalen op. Ze zitten nu allemaal met de vraag waarheen ? Welk kapsalon in Hove en omgeving is geschikt om deze grote groep mannen te verleiden ? De biedingen mogen beginnen.

Luc Van den Weygaert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA