Een dag na de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool bracht burgemeester Koen Volckaerts een bezoek aan het Groen Schooltje aan de Boechoutsesteenweg. Hij kwam er de leerlingen van het derde leerjaar bedanken voor hun inzet in de campagne voor eerlijke handel (Fair trade). Deze klas werd ook genomineerd voor hun inzet, ze eindigden bij de eerste honderd klassen over heel het land.
In totaal deden 455 scholen, samen goed voor meer dan 9.000 kinderen, mee aan deze actie. Goed gewerkt door onze Hovese scholen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe burgemeester had veel leuks bij voor deze winnende klas. Zoveel zelfs dat hij door drie dynamische jonge dames werd geassisteerd om al het materiaal naar het klaslokaal te dragen. Na een korte bedanking door de burgemeester aan de leerlingen voor hun inzet wilde hij overgaan tot het uitdelen van de prijzen. Een pientere jongen merkte op de toespraak van de burgemeester aan dat “men heel zijn leven aan fair trade moet doen en niet één jaar”. Algemeen applaus.
Nu werden de prijzen uitgedeeld : een hippe draagtas met het logo van de gemeente Hove op waarin een kaft, een bic, een ballon, een computermatje en een pot choco stak.

De leerlingen vonden het fantastisch. Sommigen begonnen reeds te smullen aan de choco.
Tussendoor bracht Frans Sermeus, verantwoordelijke van de Hovese AROS (Algemene Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) nog enkele liedjes die massaal door de kinderen werden meegezongen.
Onze burgemeester moet bij het jonge volkje echt overkomen als een popster, want weer moest hij alle kaften van alle leerlingen handtekenen.
Alvast een dikke proficiat aan het derde leerjaar 2013-14 van het Groen Schooltje Hove. Dit zijn : Hannah, Alexander, Uma, Liezelot, Ian, Stan, Irene, Sarah, Len, Océane, Manon, Leon, Elvira, Angie, Ninte, Wolf, Nino, Bill, Oliver, Felix, Lou, Manosj, Ynetl, Aaron en Maria.
Volgend jaar terug succes !

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA