Het vijfde leerjaar van de Hovese gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach behoort tot de Fairste Klassen van het schooljaar 2013-14. Dit kadert in de campagne voor de promotie van ‘fair trade’ producten (eerlijke handelsproducten).

In totaal deden 455 scholen, samen goed voor meer dan 9.000 kinderen, mee aan deze actie. Er werden 175.050 labels van Fairtrade Max Havelaar gespaard. Juf Annemie en haar klas (godsdienst) spaarden er 4.700, juf Ilse (zedenleer) waren goed voor 4.550 labels.

Juf Annemie en juf Ilse
Juf Annemie en juf Ilse

Op dinsdagmorgen 24 juni jl. werden de vijfdejaars van de Rodenbachschool letterlijk en figuurlijk door het gemeentebestuur, in de persoon van burgemeester Koen Volckaerts en schepen van ontwikkelingssamenwerking Bart Van Couwenberghe (beiden N-VA), in de bloementjes gezet. De leerlingen kregen allemaal een mooi aandenken met een hippe draagtas met het logo van de gemeente Hove op waarin een kaft, een bic, een ballon en een pot choco stak.

De leerlingen konden het allemaal erg appreciëren, want als een echte popster moest de burgemeester in de kaften van vele leerlingen zijn handtekening plaatsen.
Alvast een dikke proficiat aan het vijfde leerjaar.

Voor klas 5A is dit : Thessa, Yassir, Elias, Kato, Luna, Zeppos, Storm, Tuur, Tim, Rube, Lisa, Jorne, Jade, Jana, Max, Arno, Joeri, Mathias, Jonas, Sam en Amber.

Voor klas 5b is dit : Yasmina, Emma-Rose, Gilles, Jonas, Jules, Lise, Ray, Louise, Arthur, Jana, April, Rik, Jakob, Marte, Vince, Joshua, Wout, Roman, Emile, Dries en Todd.

[AFG_gallery id=’45’]